Deli novico s tvojimi prijatelji

Prva profesionalna igralka golfa iz Slovenije. 23-letna Portorožanka je aprila letos stopila med profesionalne golfistke.

 width=I

 width=zjemna golfistka Ana je z zmago na turnirju Carolina Classic, na igrišču Pinehurst v Severni Karolini, z nagradnim skladom 200. 000

dolarjev dosegla največji uspeh slovenskega golfa. Z zgodovinsko zmago si je že v prvi sezoni med profesionalnimi igralkami na stežaj odprla vrata v najvišji svetovni razred LPGA.

 

Ste najboljša slovenska golfistka. Kakšni so vaši občutki? Ste si kdaj predstavljali, da lahko to dosežete?

Vsekakor sem na ta dosežek ponosna. Zavedam se, da je to tudi velika odgovornost, vendar je šele stopnica na moji golfski poti. Vedela sem, da lahko dosežem velik uspeh, z zavedanjem, da moram trdo delati.

 

Kaj vas je pritegnilo pri golfu?

Na začetku je bila zame to igra, poleg golfa sem resno trenirala tudi alpsko smučanje. Ko sem v golfu začela resneje tekmovati in ko so s tem prihajali tudi uspehi, me je igra pritegnila. Istočasno mi je golf tudi veliko vračal. Poleg uspehov mi je dal sposobnost koncentracije na drugih področjih, organizacije časa, preko vseh potovanj pa sem spoznala svet in navezala nova prijateljstva.

 width=Še študirate v Ameriki? Kakšen je vaš dan? Imate treninge vsaki dan?

Meseca maja sem diplomirala iz statistike ter prestopila med profesionalne igralce. Zdaj je golf moje delo, kar zahteva veliko mero samodiscipline, saj si sama usklajujem urnik treningov, fizičnih priprav in potovanj. Treniram šest dni v tednu, poleg golfskega treninga moram skrbeti za fizično pripravo štirikrat tedensko, paziti na prehrano ter voditi administracijo.

 width=Kakšne so vaše želje za prihodnost?

Ciljev na profesionalnem področju imam veliko, med njimi so tudi uvrstitev na Olimpijske igre v Tokyju 2021 ter uvrstitev med najboljše igralke sveta na uradni profesionalni lestvici (Rolex Ranking).

 

Petra Mežnarc