Vnesite za iskanje

Altroke Istra Festival z odlično kulinarično ponudbo

Altroke Istra Gourmet Festival bo vse do konca septembra z istrskimi jedmi in odličnimi vini začinil zadnje četrtke v mesecu na različnih lokacijah destinacije Koper.

 

Prvi Altroke Istra Gourmet Festival bo ta četrtek 24. junija na dvorišču Vinakoper, nato pa se bo konec julija (29. 7.) selil v Marezige, 26. avgusta ga bodo gostili v Dekanih, zadnja izvedba, ki bo 30. septembra, pa bo na koprskem Titovem trgu. Obiskovalcem se bodo na stojnicah predstavili gostinski ponudniki slovenske Istre z različnimi istrskimi jedmi ter istrski vinarji in drugi ponudniki pijač. Tako bodo obiskovalci festivala lahko ves dan na svežem zraku uživali ob istrskih kulinaričnih dobrotah, kot so pršut, fuži s tartufi, domači štruklji in druge lokalne mojstrovine, ob odličnih vinih in ostalih pijačah ter napitkih.

 

Kot pojasnjujejo organizatorji prireditve – Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, so s festivalom želeli pomagati istrskim gostincem in vinarjem, da bi se po večmesečnem zaprtju znova postavili na noge, saj je festival odlična priložnost, da se predstavijo širšemu občinstvu. »Tudi zato smo se odločili, da dve izvedbi festivala izpeljemo na podeželju, s čimer bomo specifično istrsko kulinarično ponudbo približali ljudem«, pojasnjujejo v Zavodu in dodajajo, da bo Gourmet Festival tudi pomembna popestritev poletnega dogajanja na destinaciji.

Altroke Istra Gourmet Festival bo tudi trajnostno naravnan. Na prireditvi bodo poskrbeli za vestno ločevanje odpadkov, prav tako bodo hrano stregli v povratni ali biorazgradljivi embalaži. Sicer je Gourmet Festival le ena od številnih aktivnosti, ki jih v koprskem zavodu v sodelovanju z različnimi partnerji izvajajo pod skupnim imenom Altroke Istra v letošnjem letu, ko je Slovenija nosilka naslova Evropska gastronomska regija. Nova kulinarična prireditev, na kateri bodo v ospredju kakovostne istrske kulinarične vsebine, bo zagotovo poskrbela za nepozabna poletna okusna doživetja.

 

Več na: www.visitkoper.si

Oglasno sporočilo.

Deli novico:
Oznake: