Vnesite za iskanje

Avstralske meje bi lahko ostale zaprte do leta 2022

Kot so že včeraj poročali številni mediji, naj bi Avstralija verjetno zaprta za obiskovalce do konca leta 2022. Vsaj tako je včeraj ocenil avstralski minister za trgovino in turizem Dan Tehan.

 

Avstralski minister Tehan pojasnil, da je širjenje okužb z novim koronavirusom v Indiji pokazalo, da je avstralska skorajda popolna prepoved prihodov še vedno nujna, da Avstralija ohrani status države brez covida-19.

 

»Težko je določiti, kdaj bi se lahko meje znova odprle. Najboljše ugibanje je, da v sredini ali drugi polovici prihodnjega leta,« je dejal Tehan.

 

Zaprtje Avstralije za skoraj tri leta bo velik udarec za turistično industrijo, ki je pred pandemijo na leto beležila 40 milijard ameriških dolarjev prihodkov.

 

Avstralija od 20. marca lani svojim državljanom prepoveduje potovanja v tujino, tujim obiskovalcem pa je vstop v državo dovoljen v zelo redkih, izjemnih primerih.

 

Avstralski premier Scott Morrison je kasneje sporočil, da bo prepoved vračanja avstralskih državljanov iz Indije, ki so jo uvedli zaradi zaostritve razmer v tej državi, prenehala veljati 15. maja, kot je bilo sprva predvideno.

 

Zaradi ta teden uvedene prepovedi je v Indiji obtičalo okoli 9000 Avstralcev.Predvideni so trije poleti, na katerih se bodo lahko vrnili pripadniki ranljivih skupin, ki so še v Indiji. Ali bodo lahko ponovno vzpostavili tudi komercialne polete, še ni znano.

 

Cepljenje v Avstraliji poteka počasi. Doslej so v državi, ki ima približno 25 milijonov, porabili 2,5 milijona odmerkov cepiva proti covidu-19.

Deli novico:
Oznake: