Vnesite za iskanje

Brezplačni ladijski prevozi za potnike

Z letošnjo poletno sezono Istra ponuja novo storitev za potnike.  Gre za ladijske prevoze na relaciji  Ankaran – Koper – Izola – Piran, ki bodo za potnike brezplačni in bodo potekali ob sobotah in nedeljah, tako dopoldan kot popoldan. Ladja bo opremljena tudi z nosilci za kolesa.

 

Brezplačni ladijski prevozi so pilotna aktivnost projekta CROSSMOBY, program sodelovanja Interreg V-A Italija Slovenija 2014-2020, katerega partner je Regionalni razvojni center Koper. CROSSMOBY spodbuja trajnostno mobilnosti in preko pilotnih aktivnosti vzpostavlja intermodalne storitve potniškega prometa. Ena od teh so ladijski prevozi za potnike, ki bodo potekali petnajst vikendov zapored, od konca junija do konca septembra 2020.

 

Potniki se bodo po spodnjem urniku, in sicer vsako soboto in nedeljo od 8. do 20. ure, na ladjo lahko vkrcali oz. izkrcali na lokacijah:

– Ankaran, na pomolu v Valdoltri

– Koper, zunanja obala ob parkirišču na Ukmarjevem trgu

– Izola, na pomolu pred hotelom Marina

– Piran, pristanišče na pomolu pri rdečem svetilniku.

 

Ladja je opremljena s šestimi nosilci za kolesa, ki jih bo možno koristiti brezplačno, po sistemu »kdor prvi pride, se prvi pelje«. Vnaprejšnje rezervacije mest na ladji niso možne. Prevozi bodo na voljo do konca septembra 2020.

Deli novico:
Oznake: