Vnesite za iskanje

Čez vikend veliko vlomov in tatvin

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu (od 29. 4. zjutraj do 3.5. zjutraj) intervenirali v 321 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 767 klicev. Obravnavali so 64 prometnih nesreč z materialno škodo, 8 z lažjimi poškodbami, 1 s hujšimi poškodbami. Zasegli so 5 vozil. S področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 23 tatvin, zaradi kršitev  javnega reda je bilo 31 intervencij. Na koprskem območju so bili obveščeni o 10 požarih.

 

Kazniva dejanja:

V soboto so obravnavali vlom v hišo v Izoli. Odtujena je bila zlatnina in nakit, v skupni vrednosti 500 evrov.

V ponedeljek je nekdo vlomil v kombi v Kopru na Pahorjevi. Ukradel je različno električno in baterijsko orodje, vredno 1000 evrov. V Izoli pa v prostore stadiona, od koder so ukradli puhalnik in stroj za risanje črt, v vrednosti 3.000 evrov.

V ponedeljek je nekdo poskušal vlomiti v delavnico v Dutovljah, vendar mu to ni uspelo.

V ponedeljek je v Kopru na Partizanski nekdo vstopil v hišo in lastnikom ukradel več ključev (dva ključa od osebnega avtomobila, štiri ključe od tovornih vozil, rezervne ključe stanovanja). Poleg tega je premetal dokumente podjetja, z vsem skupaj pa povzročil za 12.000 evrov škode.

V soboto ob  0.23  sta  zagorela dva kontejnerja v Luciji. Voznik, ki je peljal mimo, je s hupanjem opozoril stanovalce, ki so pričeli z gašenjem. Policisti so opravili ogled kraja, nadaljuje se z zbiranjem obvestil v smeri ugotavljanja elementov kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

 

Tatvine motornega vozila:

V petek je nekdo ukradel skuter Kymco Agiliy 50 ccm v Ankaranu.

V soboto je nekdo ukradel skuter v Piranu in neregistrirano motorno kolo v Kopru.

Ukradena sta bila tudi dva izvenkrmna motorja v Jernejevem kanalu. Iz kampa v Ankaranu pa je nekdo ukradel dve električnih kolesi in gorsko kolo, v skupni vrednosti 5.000 evrov.

 

Promet

V petek ob 22.32 je na cesti od Škrbine proti Lipi zaradi neprilagojene padel 40-letni voznik  neregistriranega motornega kolesa. Pri padcu se je huje poškodoval, odrejen mu je bil strokovni pregled. Ugotovljeno je bilo tudi, da nima vozniškega dovoljenja.

V nedeljo ob 12.47 sta bila v Prestranku v prometni nesreči udeležena voznik avtodoma in osebnega avtomobila. Slednji je bil pozitiven na hitrem testu na droge, odrejen mu je bil strokovni pregled. Obravnava se kaznivo dejanje nevarne vožnje.

 

V nedeljo ob 5.50 so v Sečovljah ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v jarek. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,88 mg/l, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje.

V nedeljo ob 21.28 je voznik osebnega avtomobila pri Kozini trčil v lisico. Odrejen hitri test na droge je bil pozitiven, odredili so mu strokovni pregled.

 

Policisti so zasegli 4 vozila, in sicer vozniku v Hruševju, ki mu je alkotest pokazal 1,37 mg/l, vozil pa je tudi v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje, vozniku v Izoli, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1.61 mg/l, na mejnem prehodu Dragonja so zasegli osebni avto vozniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, v Piranu pa moped, ker je bil predelan.

 

Odvzetih je bilo tudi sedem vozniških dovoljenj: v Piranu vozniku, pri katerem je bil hitri test pozitiven na prepovedane droge, ostalim voznikom je preizkus alkoholiziranosti pokazal preveliko količino alkohola: v Selcah 0,58  mg/l, v Pivki 0,73 mg/l, v Kopru 0,64 mg/l in 0,63 mg/l, v Izoli 0,76 mg/l in v Kopru 0,62 mg/l.

 

Med vikendom so policisti na območju PU Koper z alkotestom preizkusili 109 oseb.

 

Kršitve javnega reda in miru

V petek zvečer je domačin v Piranu žalil mamo in ji grozil. Med postopkom je grozil policistom, jih zmerjal in žalil. Izdali so mu plačilni nalog za več kršitev.

V nedeljo ob 1.45 je bil pretep v Kopru. Pretepeni 32-letnik, ki je bil tudi edini dobljen na kraju, je bil pod vplivom droge, odpeljan je bil v SB Izola, kjer je kršil javni red, zato so mu odredili pridržanje.

V ponedeljek popoldan je kršil javni red moški v Kopru, odredili so mu pridržanje.

V ponedeljek zvečer pa so posredovali v Krkavčah, kjer je prav tako razgrajal domačin doma. Kljub ukazu naj preneha, je s kršitvami nadaljeval, zato so mu odredili pridržanje.

 

Požar

V ponedeljek ob 1.26 je v Dolenjah pri Jelšanah zagorelo ostrešje mehanične delavnice. Pogorelo je ostrešje in streha, shrambe ob delavnici, vzrok požara še ni ugotovljen, prvi podatki pa kažejo, da je zagorelo najprej v dimniku. Višina škode je med 20.000 in 30.000 evrov, tuja krivda je izključena.

 

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 75 ilegalnih prehodov državne meje.

28.aprila ob 19.30 so policisti na cesti med Veliko Bukovico in Harijami obravnavali prometno nesrečo, ko je s ceste zapeljalo vozilo italijanske registracije. Ugotovili so, da je vozil 34-letni državljan Srbije, v vozilu pa so bili še štirje državljani Bangladeša, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Vozniku je bila odvzeta prostost in podana kazenska ovadba za dve kaznivi dejanji: Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države in Nevarna vožnja v cestnem prometu. Zanj je bil po zaslišanju odrejen pripor.

Deli novico:
Oznake:
Prejšnji prispevek