Vnesite za iskanje

Cliff Hotel & Spa kot prvi v izolski občini prejel okoljski znak Zeleni ključ

Nastanitev Cliff Hotel & Spa**** je kot prva v Občini Izola prejela okoljski/trajnostni znak Zeleni Ključ (GREEN KEY), s čimer soustvarja zeleno zgodbo trajnostnega turizma v naši destinaciji.

 

Vodstvo in zaposleni v Cliff Hotel & Spa**** so že pred časom sprejeli odločitev, da svojo obstoječo ZELENO POLITIKO nadgradijo, jo tudi formalno umestijo v svoje poslovanje ter preko mednarodnih standardov preverijo svoje trajnostno naravnano delovanje, in sicer na način, da izvedejo oz. se preverijo skozi postopek certificiranja za pridobitev trajnostnega certifikata GREEN KEY/ZELENI KLJUČ – za gostinske obrate/namestitve in naknadno certifikata ZSST – Slovenia Green – GREEN ACCOMMODATION.

Namestitev je postopek za pridobitev znaka pričela tik pred nastopom lanskega popolnega zaprtja države, kar je postavilo samo certificiranje pod vprašaj. Po posebni sezoni pa je sledilo novo zaprtje vseh turističnih namestitev, kar je certificiranje ponovno prestavilo v prihodnost. Marca letos so vendarle uredili še zadnje zahteve, izvedli delavnico za zaposlene (prek Zooma) ter imeli strokovno evalvacijo nastanitve. Po uspešno opravljeni evalvaciji so tako prejeli uradni certifikat GREEN KEY.

 

KAJ JE ZELENI KLJUČ (GREEN KEY)?

Zeleni ključ, je okoljski/trajnostni znak, vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji.

 

Ta prestižni okoljski znak pomeni zavezanost podjetij, da v certificiranih obratih spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo (FEE). Okoljski/trajnostni znak Zeleni ključ zagotavlja vsem gostom, da z izbiro certificiranega turističnega obrata neposredno pripomorejo k varovanju okolja. Obrati – nosilci tega znaka, vzdržujejo visoke okoljske standarde, kar dokazujejo s pomočjo stroge dokumentacije in pogostih kontrolnih pregledov. Program Zeleni ključ velik poudarek namenja obveščanju in vključevanju obiskovalcev v trajnostne in okolju prijaznejše ukrepe, ki jih v obratih izvajajo. Zagotavlja, da je osebje v obratih dobro obveščeno in primerno usposobljeno na področju okolju prijaznih in trajnostnih praks, nenehno išče nove – trajnostne – načine poslovanja in uporabe tehnologije, z namenom, da bi se z zmanjšanjem porabe virov in količine odpadkov zmanjšali vpliv na okolje ter stroški poslovanja. Ker so gostje vedno bolj ozaveščeni glede okoljske problematike, postajajo pozitivne okoljske poverilnice vedno bolj pomembne, ko izbirajo primeren obrat za preživljanje svojega prostega časa ali za poslovno druženje. Zeleni ključ simbolizira zavezanost okolju in trajnostnemu razvoju, ki je za potencialne goste izjemno privlačna. Pridobitev okoljskega znaka Zeleni ključ, pomeni za obrat tudi dodatni način promocije, saj obrat potencialnim gostom s pridobitvijo omenjenega znaka sporoča, da izpolnjuje stroge okoljske kriterije ter aktivno, celostno in sistematično izboljšuje svoje trajnostno naravnano poslovanje.

 

Več o znaku Green Key ter o ciljih v letu 2021 si lahko preberete na spletni strani:

https://belvedere.si/sl/hotel-cliff/cliff-hotel-spa-prejel-znak-green-key

 

Vir in foto: Belvedere Hotels & resort

Deli novico:
Oznake:
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek