Vnesite za iskanje

Danes solidarnostni dodatek za upokojence in študente

Upokojenci bodo danes na račun prejeli pokojnino za april. Tistim s pokojnino do 700 evrov pa bo nakazan še solidarnosti dodatek. Enkratno pomoč prejmejo tudi redni študenti.

 

Do soldarnostnega dodatka je upravičenih več kot 300.000 upokojencev, kar predstavlja slabo polovico vseh, ki prejemajo pokojnino. Znesek dodatka je odvisen od višine pokojnine.  – tisti s pokojnino do 500 evrov prejmejo 300 evrov,

– tisti, ki imajo pokojnino med 500 in 600 evri prejmejo 230 evrov,

– tisti s pokojnino med 600 – 700 evrov pa prejmejo 130 evrov enkratnega dodatka.

 

Do dodatka v enakih višinah so upravičeni tudi prejemniki tistih invalidskih nadomestil, ki ne znašajo več kot 700 evrov. Pogoj pa je, da so brezposelni in imajo stalno prebivališče v Sloveniji.

 

Enkratni solidarnostni dodatek za upokojence bodo prav tako prejeli zavarovanci, ki so upokojeni na podlagi zakona o starostnem zavarovanju kmetov in prejemniki dodatka k tuji pokojnini.

 

Študentje pa prejmejo enkratni dodatek v višini 150 evrov. Upravičenih je 45.250 študentov. Pohoj je , da so redni študentje s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Ker pa je vlada razširila seznam upravičencev tudi na izredne študente, bodo dobili enkratno pomoč tudi oni, vendar kasneje, saj se rok za izplačilo dodatka izteče 1. junija.

 

Prav tako pa so do enkratne pomoči v višini 150 evrov upravičeni prejemniki denarne socialne pomoči, ki bodo izplačilo dobili konec meseca maja.

Deli novico:
Oznake: