Vnesite za iskanje

Danes v Gledališču Koper premiera Žabjega kralja

V Gledališču Koper so pripravili dve novi predstavi za otroke. V naslednjih tednih se boste lahko z njimi zabavali v ritmih glasbe in plesa, družbo pa vam bodo delali liki iz Žabjega kralja in Rdeče kapice.

 

Plesni pravljici sta novi premieri koprskega hrama kulture, ki se je tokrat povezal z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti, Kosovelovim domom Sežana in Art dance studiem Portorož, ki pri obeh predstavah sodelujejo kot koproducenti.

 

V preteklosti so bile pravljice domena odraslih, iz roda v rod, iz kulture v kulturo pa so se prenašale in spreminjale z ustnim izročilom. Mnoge med njimi – tudi Žabjega kralja – sta na začetku 19. stoletja prvič zapisala nemška jezikoslovca in pravljičarja, brata Jacob in Wilhelm Grimm, in jih, prirejene okusu tedanjega meščanstva, prvič objavila v knjigi Hišne in otroške zgodbe leta 1812.

Pravljico, ki govori o sklepanju kompromisov, o tem, da je treba dano obljubo izpolniti, med vrsticami pa tudi o odraščanju in dozorevanju, je na glasbo skladatelja Patrika Grebla v plesno govorico prelil koreograf Siniša Bukinac. S svojo slikovitostjo, razgibanostjo, liričnostjo in tudi humorjem bo zagotovo navdušila najmlajše in tudi malo starejše obiskovalce gledališča.

Premiera Žabjega kralja bo že danes ob 11. uri na kanalu Youtube Gledališča Koper.

Vstopnice in več podatkov o predstavi: https://www.gledalisce-koper.si/repertoar/zabjikralj/

 

Vir in foto: Gledališče Koper

Deli novico:
Oznake: