Vnesite za iskanje

Digitalno je varno pred okužbami in okolju prijazno

Pojav novega koronavirusa je precej spremenil naše obnašanje in vrednote. Skrb za lastno zdravje in zdravje naših bližnjih je postala ena najvišjih prioritet. V tem obdobju pa smo bolj kot do zdaj postali pozornejši tudi na vpliv, ki ga naše ravnanje pušča na okolju, saj okoljske spremembe človeštvo postavljajo pred nove izzive.

 

Da se prilagodimo novim okoliščinam, nam ni treba življenja obrniti na glavo. Nekatere rešitve, ki dobro odgovarjajo na obe potrebi (varnost pred virusom in okoljski problem), so že dolgo z nami, zato ni presenetljivo, da so tokrat v naša življenja vstopile skozi glavna vrata. To so digitalne tehnologije, ki omogočajo, da nemoteno delujemo tudi takrat, ko moramo omejevati fizične stike. Ker se z njimi zmanjšujejo poti in uporaba papirja, pa zmanjšujejo tudi obremenitev okolja.

»Tako je tudi v bančništvu,« pravi Suzana Kocjančič, vodja NLB Poslovalnice Koper, in nadaljuje, da se je uporaba digitalnih bančnih tehnologij v zadnjem času močno povečala. Niso le nadomestile vsakodnevnih bančnih opravkov in jih iz poslovalnic preselile na splet, ampak so naše življenje še olajšale. »Za odpiranje bančnega računa smo denimo še nedolgo nazaj morali na banko, kjer so bančniki lahko opravili osebno identifikacijo v skladu z veljavnimi predpisi. Zdaj nov bančni paket NLB Digitalni z vključenim bančnim računom lahko odpremo kar prek video klica, 24 ur na dan, vsak dan v letu. Bančni svetovalci (z imenom in obrazom) na video klicu bodo prek kamere opravili identifikacijo na daljavo in uredili vse za odprtje bančnega računa. Varno, brez fizičnih stikov v poslovalnici in brez papirnate dokumentacije,« še pojasni Suzana Kocjančič.

 

Dokumente za katerokoli bančno storitev podpišemo kar na telefonu

 

Za veljavnost nekaterih bančnih storitev pa je vendarle potreben naš podpis. Zaradi tega je bilo včasih za nekatere storitve, čeprav smo jih lahko naročili v spletni ali mobilni banki, treba obiskati poslovalnico. »Zadnja nadgradnja mobilne banke Klikin pa je omogočila tudi oddaljeno podpisovanje dokumentov s kvalificiranim digitalnim potrdilom, ki zagotavlja enako veljavnost kot lastnoročni podpis. Tako lahko že od poletja v mobilni banki Klikin spremenimo limit na računu ali kartici, naročimo novo plačilno kartico, takoj dobimo Hitri kredit, odslej pa so podprte tudi vse ostale NLB storitve.« Hitro, enostavno, varno in okolju prijazno zagotavlja Suzana Kocjančič in vas lepo povabi k uporabi digitalnih poti, ki bančništvo le še poenostavijo. V banki razumejo, da je včasih obisk slednje neizogiben, zato svetujejo, da jih v tem primeru pokličete in se dogovorite za čas obiska. Nenazadnje, NLB Poslovalnica Koper je od nedavnega v novih, sodobnih in moderno opremljenih prostorih. Obiščite jih na Cesti Zore Perello – Godina 7, v Kopru. Najbolj ažurne informacije glede delovnih časov poslovalnic pa najdete na spletni strani: www.nlb.si/poslovalnice.

Oglasno sporočilo.

Deli novico:
Oznake: