Vnesite za iskanje

V Gledališču Koper so minuli vikend preživeli na Sladki Istri, kjer so skupaj s Palčico pomagalčico in dobrodelnimi škratki zbirali sredstva za dečka Urbana.  Na stojnici Gledališča Koper so se osredotočili na prodajo sladkih dobrot, ki so jih sami pripravili. Vrhunec je predstavljala dražba »Urbanove torte«, ki jo je lastnoročno spekel igralec Igor Štamulak. Tako so skupaj z ekipo Palčice Pomagalčice v minulih dneh zbrali 6.317 evrov, ki bodo namenjeni Urbanovi genski terapiji, da bo lahko govoril in samostojno hodil.

»Prvotni namen je bil promocija koprskega gledališča, a ko so nam organizatorji povedali, da bodo na sosednji stojnici tudi Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, smo takoj vedeli, kaj bomo počeli. Spekli smo drobno pecivo, ki sta ga igralca Rok Matek in Mojca Partljič uspešno tržila na stojnici. Kasneje je Igor Štamulak prinesel še torto, ki jo je sam spekel. Dali smo jo na dražbo. Bil je zelo uspešen konec tedna, saj smo združili prijetno s koristnim. Sodelovanje pri zbiranju sredstev za Urbanovo terapijo nam je vsem napolnilo srce«, je povedal Matej Sukič, vodja odnosov z javnostmi v Gledališču Koper.

 

Larisa Štoka iz Društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki pa je dodala: »Zbrali smo neverjetnih 6.317 evrov, ki bodo Urbanu omogočili, da se bo ponovno rodil. Tudi on bo nekega dne mamici rekel rad te imam, hodil in samostojno živel dragocene trenutke življenja. Hvala gledališčnikom, ker so bili naši dobrodelni škratki, ki spreminjajo svet in podarjajo prijaznejši jutri. Urbanov prstek na prstek, pozdrav vsem in se vidimo v gledališču.«

Deli novico:
Oznake: