Vnesite za iskanje

Hišne preiskave tudi pri Aleksandri Pivec

Nacionalni preiskovalni urad je v sodelovanju s kriminalisti iz Policijske uprave Ljubljana in Policijske uprave Koper včeraj opravil 29 hišnih preiskav na območjih Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje. Potekale so v stanovanjskih, poslovnih in drugih prostorih na območju omenjenih policijskih uprav.

 

Hišne preiskave so opravljali zaradi suma storitve kaznivega dejanja Goljufije na škodo Evropske unije in Zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Povezane so s projektom SRIPT, pri katerem je sodelovala tudi nekdanja kmetijska ministrica in predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec. Protipravna premoženjska korist, ki je nastala s storitvijo kaznivih dejanj, znaša tako več kot 100.000 evrov. Osumljenih je 14 fizičnih oseb in ena pravna oseba, vendar zaenkrat nobena oseba ni pridržana. Za omenjena kazniva dejanja je predpisana zaporna kazen od enega do osmih let, predkazenski postopek pa usmerja Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije.

Da so bili preiskovalci včeraj tudi na njenem domu, je Pivčeva tudi sama potrdila. “Zjutraj so se na mojem domu oglasili predstavniki pristojnih organov, ki izvajajo preiskavo v povezavi s primerom Sript. Le končana strokovna in neodvisna preiskava bo dokončno potrdila, da v primeru Sript nisem storila nič nezakonitega”, je sporočila za medije. Sicer je pa Pivčeva v okviru projekta Sript dobila 35.000 evrov bruto plačila, revizorji pa so ji očitali, da iz njenih poročil ni razvidna količina dela. Vmes so celo podvomili v njeno avtorsko delo, še poročajo mediji.

 

 

Foto: MMC

Deli novico:
Oznake: