Vnesite za iskanje

Dvajset let podjetja Obala nepremičnine.

 

V letošnjem letu obeležujete dvajset let poslovanja nepremičninske družbe. Kaj ste se v teh letih naučili?

Veliko sem se naučil. Letos predvsem to, da je vsaka kriza drugačna. Med poslovanjem naše nepremičninske družbe smo podoživeli že vse vrste kriz, od finančne, ko je bilo treba reševati banke in nenazadnje sedaj epidemiološko, ki nas je vse skupaj popolnoma presenetila. Naučil sem se to, da je delo veliko več kot samo prodaja nepremičnine, včasih je potrebno biti tudi malo psihologa.

 

Kdo stoji za podjetjem Obala Nepremičnine?

V podjetju sva zaposlena skupaj z ženo Marlenko, a sva zelo usklajena in učinkovita ekipa, tako poslovno kot zasebno. Podjetje sva ustanovila leta 2001, s prometom nepremičnin pa se ukvarjava že od leta 1995. Oba imava licenco za opravljanje poslov nepremičninskega posredovanja in si deliva veselje do tega dela. Najbrž je del uspeha mogoče pripisati tudi temu.

 

Ali je bila poslovna pot težka?

Poslovna pot je vedno polna izzivov. Vedno znova nas presenetijo nova dejstva, kot na primer Covid lansko leto, ko nismo mogli opravljati posla. Menim, da je Covid prizadel veliko nepremičninskih družb v času lockdowna, pa tudi kupcev, saj je veliko ljudi izgubilo službo. Na našo srečo, pa jih je veliko tudi povečalo dobiček in se usmerilo na nove prodajne kanale, kar podpiram kot nekdo, ki kupuje po spletu in tudi kot nepremičninski posrednik, saj bomo le tako imeli posel. Je pa tudi res, da ni veliko ponudbe nepremičnin, tako da se večina nepremičnin trenutno takoj proda. Nepremičninske družbe so vedno podvržene tudi finančnim pretresom, tako je bilo že pred Covidom in nikdar ne vemo, kaj nas čaka.

 

Kako bi opisali delo nepremičninskega posrednika?

Delo nepremičninskega posrednika je veliko več kot samo prodaja nepremičnine. Veliko je preverjanja glede pravnih zadev, prav tako stvarnega stanja, pogajanj, dogovorov, ogledov, svetovanja na področju financiranja in usklajevanja. Dober nepremičninski posrednik mora imeti ogromno znanja, saj lahko samo tako dobro svetuje strankam.

V čem ste boljši od drugih?

Oba z ženo zelo dobro poznava nepremičninski trg, seznanjena sva s cenami, obladava postopke pri prometu z nepremičninami in predvsem prisegava na osebni, individualni pristop. Za vsako stranko si vzameva čas, jo poslušava in ji svetujeva. V tem času, ko se vsem nekam mudi, je to še bolj pomembno. Da ljudje vedo, da imava za njih čas in da z vsem svojim znanjem in izkušnjami stojiva za tem.

 

Kje se vidite čez deset let?

Dobro vprašanje. Mislim, da se čez 10 let se vidiva tako kot danes. V istem obsegu, mogoče s kadrovsko okrepitvijo, mogoče bova zaposlila kakšnega mladega in nadobudnega nepremičninskega posrednika.

 

Kakšne nepremičnine iščejo vaše stranke?

Naše stranke povprašujejo po različnih nepremičninah, težko bi dejal, kaj je rdeča nit. Nekateri iščejo stanovanja, drugi hiše. Želja je toliko, kot je strank.

 

Kakšne posledice bo pustila epidemija na nepremičninski trg?

Kot se je do sedaj izkazalo, so se cene kvečjemu povečale. Pričakovan padec cen se je obrnil v drastičen porast, zgodilo se je ravno obratno od napovedanega, cene nepremičnin so ponovno poletele v nebo.

Deli novico:
Oznake: