Vnesite za iskanje

Intervju: Tatjana Mihelj

 

Najprej vam izrekam iskrene čestitke za zmago na letošnjem festivalu MMS. Kako se počutite po zmagi? Ste jo morda pričakovali?

Iz srca hvala za vaše čestitke. Pravzavprav dojemanja, da se je na moji dolgoletni glasbeni poti zgodilo nekaj velikega, še nisem čisto dobro ozavestila. Ko razmišljam, kaj smo z ekipo (Žiga Pirnat , Željko Mladenović, Andraž Gliha, Vesna Mirtelj, Karin Zemljič) dosegli, sem prepričana v stari rek; ko človek deluje iz srca, uspeh nikdar ne izostane. Čutila sem, da se bo zgodilo nekaj več, zato sem se prepustila. Na oder sem odšla s ciljem, da se žiriji, občinstvu v avditoriju in pred TV ekrani predstavim v najboljši luči.

 

Ali že imate napovedane nastope? Kje vse vas bomo lahko videli in slišali?

Nastopi počasi prihajajo: 1.9. Sejem obrti v Novi Gorici, 12.9. Nastop z Big Band Nova na Cerju pri Opatjem selu, v novembru 40. letnica KD Gorica v Italiji, z njimi se dogovarjamo tudi za samostojni koncert…

Ali ste že opazili, da se vaša pesem vrti po slovenskih radijskih postajah?

Seveda, o tem me obveščajo kar ljudje na ulici.

 

Kako se je pričela vaša zgodba s petjem? Kdaj ste pričeli peti?

Moja zgodba se je začela že v vrtcu, nadaljevala v osnovni šoli, kjer sem bila solistka v otroškem in kasneje v mladinskem pevskem zboru. Nato sem leta 1993 prejela nagrado občinstva in žirije na prvem Glasu Goriške.

 

Tako se je začela moja glasbena pot bolj na profesionalen način. Postala sem članica narodno-zabavnega ansambla Vrtnica, veliko smo nastopali tudi v tujini. Kasneje sem se najprej izpopolnjevala pri zdajšnji izredni profesorici na Akademiji za glasbo, oddelek za petje, Darji Švajger Mohorič. Bila sem njena prva učenka in povezani sva še danes. Kasneje me je prav ona navdušila, da sem se šolala na nekdanji Srednji glasbeni in baletni šoli na oddelku za jazz petje v Ljubljani.

 

Petra Mežnarc

Foto: Aleš Rosa

Deli novico:
Oznake: