Vnesite za iskanje

Istrski župani enotni pri sprejemanju ukrepov za zajezitev koronavirusa

Na včerajšnji videokonferenci so se župani občin slovenske Istre dogovorili, da bodo za preprečevanje širjenja epidemije COVID-19 vse štiri občinske uprave še naprej delovale usklajeno. Enotne bodo tudi pri sprejemanju ukrepov, ki bodo temeljili na strokovnih smernicah, ki jih predpisujejo Vlada RS in druge pristojne institucije.

 

Župani občin Piran, Izola, Ankaran in Mestne občine Koper so se strinjali, da mora varovanje zdravja občank in občanov tudi v prihodnje ostati njihova prva skrb. Zato bodo v vseh občinah nadaljevali utečene programe, s katerimi so v minulem mesecu pomagali različnim ranljivejšim skupinam občank in občanov.

 

Ker prihajajo toplejši dnevi, je v prihodnje pričakovati povečan obisk mestnih kopališč in drugih javnih površin obalnega predela. Glede na to, da smo še vedno v času izrednih razmer, ki zahtevajo omejitev vseh nenujnih stikov, so si bili župani občin Piran, Izola, Ankaran in Mestne občine Koper enotni, da bodo v izogib morebitnemu zadrževanju ljudi na teh površinah redno spremljali stanje na kopališčih in ob izkazanih potrebah ukrepali.

 

»Istrske občine tudi sicer vse od uradne razglasitve epidemije v Sloveniji dalje delujejo usklajeno in skupaj sprejemajo odločitve oziroma ukrepe, katerih namen je v največji možni meri zajeziti širjenje koronavirusa. V zadnjih tednih so tako že sprejele vrsto ukrepov za blažitev posledic epidemije«, so zapisali v sporočilu za javnost. Hkrati župani aktivno spremljajo ukrepe, ki jih sprejema Vlada RS, in aktivno sodelujejo pri posredovanju novih predlogov ukrepov, katerih cilj je čim bolj pomagati občankam in občanom ter omogočiti čimprejšnji zagon gospodarstva.

 

Župani so soglašali, da občanke in občani vseh štirih občin zelo disciplinirano upoštevajo vse sprejete ukrepe države in pristojnih institucij, kar potrjuje tudi razmeroma nizko število potrjenih okužb z Covid-19  na istrskem območju. Občankam in občanom se za njihovo potrpežljivost in solidarnost zahvaljujejo ter prosijo, naj tudi v prihodnje skrbijo za to, da bodo na vsakem koraku odgovorni do sebe in svoje skupnosti.

Deli novico:
Oznake: