Vnesite za iskanje

Iz morja na gradelo, z gradele na krožnik

Če vas pot zanese mimo Strunjana in vam v želodcu kruli, na krožišču izberite izhod, ki vodi proti avtokampu. Tam vas v objemu jasmina pričakuje odlična pojedina.

 

Gostilno Strunjan je pred desetimi leti prevzel Tomi, ki restavracijo vodi z ženo, sinom in hčerko.

V prenovljenih prostorih je v običajnih časih prostora za skoraj 100 ljudi, a zaenkrat glede na priljubljenost in odlično hrano, obstaja možnost, da boste morali malo počakati na prosto mesto.

 

Kot vsak pravi gospodar, je Tomi odgovoren za ognjišče, kjer na gradeli nad ogljem oziroma pod peko pripravlja mesne in ribje jedi.

 

Kdor se vsaj malo spozna na jedi na žaru, ve, da je edini pravi način priprave nad ogljem, ki mesu in ribam doda značilen okus. Če pa vam ta način priprave ni všeč, so hrano pripravljeni speči tudi na plošči, le obvestiti jih morate.

Kakšna bo ponudba hrane, je odvisno predvsem od dnevnega ulova domačih ribičev. Školjke dobijo iz Strunjanskega zaliva, škampi pa so pravi jadranski s Kvarnerja. V primeru, da se hočete pred kom malo postaviti in naročiti kaj posebnega, kot je na primer jastog, boste to željo morali sporočiti nekaj dni prej.

 

Na žaru pripravijo tudi odlične bifteke, fiorentine ali pa najboljšo teletino s krompirjem in zelenjavo v Istri.

 

Tudi za tiste bolj sladkosnede je poskrbljeno z nekaj odličnimi sladicami, kot je na primer domača jabolčna krostata.

Od desete ure dalje strežejo tudi malice in nudijo vsak dan vsaj štiri različne jedi. Od ribje, mesne, na žlico, pa tudi bolj klasične. Meni je objavljen vsak dan na njihovem modrem socialnem omrežju. Ker so pri njih dobrodošli vsi, od “velikih živin” pa do nas preprostejših ljudi, so cene primerne prav za vsak žep.

 

Če se s sodelavci odlično razumete in želite z njimi preživeti čas ob prijetnem obedu, jih povabite tja na vaš rojstni dan, prav tako pa lahko obeležujete posebno priložnost s svojimi petdesetimi najboljšimi prijatelji ali se podružite s sorodniki. Zelo bodo veseli vaše družbe in vam pripravili odlično skupinsko pojedino, le kak teden prej jih pokličite, da slučajno ne zmanjka hrane.

 

Kot se spodobi za vsako primorsko gostilno, tudi tu redni gostje ob kozarcu vina igrajo briškolo. Še več, v gostilni Strunjan vsako leto prirejajo letno Briškolijado, kjer lahko preverite svoje kvartopirske sposobnosti.

Ker je celodnevna skrb za hrano in pijačo utrujajoča, si Tomi in njegova ekipa le ob torkih privoščijo nekaj počitka in zaprejo vrata restavracije.

Vse ostale dni v tednu vas pa z navdušenjem nahranijo in odžejajo.

 

Rok Dekorti

Deli novico:
Oznake: