Vnesite za iskanje

Izkušeni podjetnici menita, da je vsaka težava rešljiva – tudi vaša

Pogovarjali smo se s prekaljenima podjetnicama, ki sta združili znanja in na enem mestu ponujata širok nabor pravnih in upravnih storitev, od najpreprostejših postopkov do zahtevnih pravnih zadev.

 

V Kopru je pred kratkim zaživel nov upravni center – gre za čudovit, novozgrajeni stanovanjsko – poslovni center SOLIS, v katerem sta kot prva začela obratovati Olimpijski bazen in Fitnes center. Kmalu za tem so se tja preselili še: Upravna enota Koper, FURS, Geodetska Uprava, Inšpekcijske službe, dve banki, ter več znanih in manj (po)znanih gospodarskih subjektov.

 

Nedavno sem imela opravek na Upravni enoti. Žal nisem imela kopij originalnih dokumentov in ko mi je zaposlena že predlagala, naj si rezerviram nov termin (vsi vemo, koliko časa se čaka nanj …), sem ji obljubila, da se takoj vrnem s fotokopijami. Odhitela sem iz njene pisarne v upanju, da se v kompleksu nahaja tudi kakšna fotokopirnica. Nisem je našla, mi je pa v oči padla večja in tako prefinjeno urejena pisarna, da sem sprva imela nekaj zadržkov, ali bi sploh vstopila. Na voljo sta bili le dve možnosti – naj vstopim in vprašam za fotokopije ali počakam na nov termin. Odločim se za prvo, saj me več kot zavrniti ne morejo.

Ob vstopu so se pomisleki razblinili, saj so mi z veseljem naredili fotokopije in že sem hitela nazaj na Upravno enoto. Ko sem uredila zadevo, sem se ponovno ustavila v pisarni, da se jima še enkrat zahvalim, poleg tega sem bila nadvse radovedna, s čim se ukvarjata in kakšne storitve nudita. Kratek obisk se je raztegnil v zanimiv in sproščen klepet. Hitro sem ugotovila, da ponujajo širok nabor storitev, ki jih zagotovo potrebuje prav vsak izmed nas, zato sem jima predlagala predstavitev njune pisarne v našem časopisu.

 

Marjetka Vodopija je diplomirana organizatorka – menedžerka ter inženirka tehnologije prometa z dolgoletnimi izkušnjami v vodenju delovnih procesov in upravljanju večjih družb, in sicer tako doma kot v tujini. Maja Zukić pa je diplomirana pravnica, z bogatimi izkušnjami na civilno-pravnem področju, ki obsega obligacijska razmerja, stečaje, izterjave, delovna razmerja, področje varstva pravic potrošnikov, uveljavljanje odškodnin, ipd. Kako sta prišli do te poslovne ideje in katere storitve opravljata ?

 

Maja: »Idejo je zasnovala Marjetka, ki je želela na enem mestu ponuditi širok spekter storitev, ki so sicer razpršene med različne ponudnike na več lokacijah. Pravnim in fizičnim osebam nudimo pomoč pri reševanju najpreprostejših upravnih postopkov, pa tudi zahtevnih pravnih zadev.

Tako lahko pomagamo pri izpolnitvi katerihkoli obrazcev ali vlog, izpeljemo postopke pridobivanja dovoljenj za bivanje oz. za delo ( VIZ A), sestavimo pogodbe, pritožbe, ugovore, tožbe. Pripravimo tudi dokumentacijo za osebne stečaje ali za stečaje podjetja in posredujemo pri izterjavi dolgov. V primeru nesreče ali nezgode uredimo odškodnino, pri čemer prevladujejo tiste iz naslova prometnih nesreč.

 

Glede na odlično lokacijo in atraktivno pisarno sem si sprva predstavljala, da si vsak ne more privoščiti vajinih storitev.

Marjetka: »Najine storitve so povsem dostopne. Eden izmed razlogov za nastanek Pisarne Solis je pomagati ljudem, ki se znajdejo v težavah, ker ne vedo, kako sploh pričeti z reševanjem neke zadeve, ali pa so nekje med postopkom obtičali, skladno s to idejo je oblikovan naš cenik. Za določene storitve je možen provizijski dogovor, kar pomeni, da naročnik nima nobenih stroškov, saj se le ti odštejejo na koncu, ko prejme odškodnino.

Z Majo sva v bistvu združili prijetno s koristnim in tako opravljava delo, ki naju tudi izpolnjuje.«

 

Kaj pa, če bi prišel nekdo s posebnim primerom, s kakršnim se še nista nikoli srečali ?

Marjetka: »Pomembno je poudariti, da je vsak primer edinstven, zato ne moremo nikoli delati po vzorcu, saj je potrebno vzeti v ozir dane okoliščine. Posebnost primera ni ovira, da tega ne bi prevzeli, sploh pa je pri najinem delu konstantno izobraževanje in nadgrajevanje znanja nujno potrebno za kakovostno opravljanje storitev. Je to vprašanje kar tako ali je vezano na neko konkretno zadevo,..? (nasmeh)

 

Ja, morda res, vendar o tem ob posebnem terminu.

Maja: »Velja, priložnost za vas, da naju preizkusite.« (smeh)

Na Obali smo pravzaprav potrebovali takšno pisarno, kjer lahko na enem mestu uredimo več različnih zadev. Pisarna Solis se s svojo strateško lokacijo v neposredni bližini vhoda v Upravno enoto kar sama ponuja kot priročna rešitev.

 

Pisarna Solis je dosegljiva na tel. št. 031 27 66 27, po elektronski pošti na naslovu info@pisarnakoper.si ali preko kontaktnega obrazca na spletni strani www.pisarnakoper.si

Oglasno sporočilo.

Deli novico:
Oznake:
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek