Vnesite za iskanje

Izmenjava knjig v Centru mladih Koper – vzemite toliko knjig, kolikor jih prinesete

Center mladih Koper podpira številne mladinske projekte ter ponuja mentorstvo mladim, ki potrebujejo pomoč za organizacijo dogodkov. Pri izvedbi programov lahko mladi brezplačno uporabljajo vso tehnično opremo, ki je v lasti CMK-ja.

 

Projekt izmenjave knjig se je začel že leta 2015, v prvem letu obratovanja Centra mladih Koper. Izvaja se vsak mesec med januarjem in junijem ter med septembrom in decembrom v prostorih CMK-ja. Aprilski dan za izmenjavo knjig je potekal 11., med 10. in 16. uro, naslednji pa je 16. maja ob istem času.

 

Namen projekta je spodbuditi večje zanimanje za branje knjig med mladimi in sočasno spodbujati reciklažo in zmanjševati potrošništvo.

 

Izmenjave delujejo po principu ”odnesi, kolikor prineseš”. Vsak lahko prinese knjige, ki jih ne potrebuje več, pod pogojem, da so dobro ohranjene. Za vsako prineseno knjigo se prejme kupon, ki se lahko zamenja za katerokoli knjigo, ki so jo prinesli drugi obiskovalci. Enkrat pridobljen kupon je veljaven za ves čas trajanja projekta. Knjige, ki ostanejo po zaključku, se prenašajo v knjižnico Centra mladih Koper in so na voljo vsem obiskovalcem. Tako knjige, ki doma samo nabirajo prah, lahko zamenjamo za druge, za nas nove.

 

Iz Centra mladih Koper pravijo, da se povprečno izmenjave knjig udeleži 20 oseb na dogodek. Kot rezultat projekta navajajo večjo ekološko ozaveščenost ter trgovanje z blagom in ne denarjem.

Deli novico:
Oznake: