Vnesite za iskanje

Janšo pričakali protestniki v Marezigah

Danes so v Marezigah protestniki pričakali predsednika Vlade Janeza Janšo. Stranka SDS je namreč organizirala primorsko regijsko koordinacijo, kamor so bili poleg predsednika valde povabljeni tudi poslanke in poslanci iz Primorske regijske koordinacije, ministri SDS, evropska poslanca SDS, državni svetniki iz regije, župani in podžupani Primorske regijske koorddinacije ter vsi podporniki ter člani izvršilnega odbora SDS.

 

Že nekaj časa se je na socialnih omrežjih pozivalo k protestom in danes se je v Marezigah zbralo po poročanju rtvslo.si med 250 do 300 ljudi. Stranka SDS je kraj izbrala naključno in kot je povedal organizator regijskega srečanja stranke SDS Silvano Radin, da so v Marezigah že imeli srečanja, pa ni bilo izgredov. Dodal je, da protestniki zlorabljajo zgodovino.

Po enem izmed mnogih zapisov, ki krožijo po FB, je podpornica protestov zapisala:

»V soboto stranka SDS vabi na srečanje članov in simpatizerjev v Marezige. Menda pričakujejo 250 ljudi, ograje za varovanje pred nepovabljenimi, torej pred ljudstvom, pa so že pripravljene.

 

Le zakaj si je stranka, ki odkrito kaže podporo neonacistom, izbrala simbolni kraj protifašističnega upora, Marezige, kjer je bil eden prvih protifašističnih uporov v Evropi, zaradi česar je to koprski občinski praznik, letos pa je okrogla obletnica 15. maja 1921 – 100 let? Izziva, provocira zavedne in protifašistične Primorce, hoče tudi na naših svetih krajih upora kazati mišice in represijo?

 

Kaj se zdi to članom koprskega SDS res primerno?

In da ne pretiravam, naj pozornost obrnem na sopodpisnico vabila Sabino Homjak, predsednico regijske koordinacije, ki se je vsaj  koprski javnosti v preteklosti predstavljala kot civilna iniciativa. Julija je krasila naslovnico Mladine na fotografiji v v družbi zastave Generacije identiteta, z neonacistom Sekulovićem in Brankom Grimsom SDS.

S takratnim koprskim županom, njegovimi in člani stranke SDS so zlorabljali migrante za politične namene, zlorabljali so pojem civilne iniciative in ga še vedno, o čemer sem pisala tudi v prispevku  https://www.skupaj.info/…/lazna-sola-lazna-civilna….

 

Popovičeva in Janševa stranka sta leta sodelovala in delovala na omenjen način. Tako je na primer članica SDS Sabina Homjak lani šla k strankarskemu kolegu in ministru Hojsu kot predstavnica neobstoječe civilne iniciative Škofije in se zavzela za zaostrovanje ukrepov proti migrantom.

 

Vse za svoje in strankarske interese. Kako lahko takim ljudem ob vseh razkritih manipulacijah in lažeh sploh še kdo verjame?«

Na FB pa se je oglasil tudi Janez Janša, ki je zapisal:

»Razlika ne bi mogla biti bolj očitna. Na eni strani #GradimoSlovenijo s sodelovanjem, naložbami za ljudi po celi državi in slovensko pesmijo. #Prihodnost

Na drugi pa kričanje, zmerjanje, nasilje, simboli smrti, grožnje. Pa seveda @RTV_Slovenija @POP_TVprogram #mračnapreteklost«

 

Vir in foto: FB Janez Janša, FB Koper je tvoj in moj, FB Barbara Verdnik

Deli novico:
Oznake: