Vnesite za iskanje

Kakšen teden lahko pričakujemo? Začetek bo še prijazen, v petek pa je čas za regeneracijo

ENERGIJSKI VRHUNEC NASPROTOVANJ MED STARIM IN NOVIM

 

Odhaja pustni vikend in nedeljski sveti Valentin, ki prinaša ključ od korenin. Oba sta znanilca pomladi. Pust preganja temne sile in v deželo prinaša pomlad, Valentin pa prebuja in spodbuja naravo ter vsa živa bitja k občutenju in izražanju ljubezni.

 

Po mlaju v vodnarju čutimo brbotanje in energije Urana še močneje. Bog neba je tisti, ki skuša – v svoji najvišji različici – v naših telesih na Zemlji prebuditi iskrenost, avtentičnost, osvobojenost ter sprejemanje pristnosti, živosti, ki ima izvor v nas samih.

 

Saturn pa – kot predstavnik starega, okostenelega -, s pritiski in strahovi pred neznanim ovira razvoj in svobodno življenje. Njegova dobra, visoka različica je tudi podpora in modrost, a le ko (smo) je za to pripravljen in pomirjen.

 

V letu 2021 sta oba neskončno razburjena, zato uporabljata vsa svoja “orožja” za prevlado drug nad drugim. Njuna zgodba velikih nasprotovanj sega tisočletja nazaj in se znova in znova zapleta ter razpleta.

 

Prihajajoči teden bomo priča in del enega od viškov njunih bojevanj, ki ga intenzivno doživljamo že od začetka leta. Občutili bomo veliko napetosti, nemira, raztrganosti, v zunanjem svetu razdvojenost, zahteve po spremembah in pritiske po obvladovanju s strani starih sistemov.

 

Pomembno je, da se iskreno vprašamo, kdo smo in kam gremo, kaj si želimo in kaj smo pripravljeni storiti.

 

Po njunem sporu bo v četrtek Sonce zapustilo znamenje vodnarja in prestopilo v ribe. Ostalim planetom in našim občutkom bo pokazalo smer k drugačnim energijam. Več prepuščanja, empatije, občutenja, potovanja v svoje globine in intuitivno prepoznavanje pravih poti. Več odmaknjenosti in obenem empatične povezanosti, več miru, ki ga neskončno potrebujemo, da se bomo skozi svoje sanje prebujali iz kolektivnega sna.

 

V petek bo rastoča Luna v večernem krajcu prebudila ozračje in opozorila na prihajajoči nočni spor med ljubimcema Venero in Marsom. Oba sta pod vplivom velikih nasprotnikov Urana in Saturna, zato bodimo previdni, da ne bomo vseh nasprotij in bolečin zamešali v odnose, ki so nam dragoceni. Ker se nobena juha ne poje tako vroča kot se skuha, bo vikend namenjen umirjanju in razreševanju zapletov; znotraj in zunaj. S stoječim Merkurjem in obratom spet direktno.

 

V ponedeljek lahko pričakujemo živahen dan, ki bo tekel usklajeno. Luna v znamenju ovna bo prebujala energijo vodnarja preko Saturna, Merkurja in Jupitra.

 

Tudi torek bo še živahen in prijazen. Proti popoldnevu bomo že občutili pritiske, ki nas preizkušajo. Koliko še boli in koliko lahko sprejmemo ter ob tem ostanemo mirni?

 

Sreda je dan, ko se bosta v popolnem nasprotju srečala Saturn iz vodnarja in Uran iz znamenja bika. Staro je močno in deluje skozi pritiske, občutke ujetosti, novo išče svojo pot še v negotovosti. Luna v znamenju bika bo vznemirjala nas čustveni svet.

 

V četrtek ob 11:43 bo Sonce prestopilo v znamenje ribi. Potrebujemo več miru v telesu, več prepuščanja, intuitivnega zaznavanja poti in naših moči. Dan bo mirnejši, Luna iz bika se bo povezala z Neptunom v poznem večeru.

 

V petek bo čas za regeneracijo. Luna bo po dotiku s Plutonom tekla “v prazno” vse tja do 17:03, ko bo prestopila v dvojčke. Njen krajec in nesporazum s Soncem bo še stopnjeval nemir v pričakovanju nasprotovanja med Venero in Marsom

 

V noči na soboto bomo razčiščevali v odnosih; samih s seboj in z drugimi. Venera se bo spraševala o svoji vrednosti, Mars o sposobnosti biti nežen in razumevajoč. Dan z Luno v dvojčkih nam bo pomagal do pogovorov in iskanja rešitev. Merkur bo že stoječ tik bred obratom.

 

V nedeljo bo čas, da obrnemo Merkurja v direktno smer in ne pritiskamo na nikogar. Dan bo lahko prijeten, Luna iz dvojčkov bo skupaj z Venero vesela sprehoda v naravi in lahkotnega povezovanja. Naj nam bo lepo.

 

Pomembno je vedeti, da so vse to splošne energije, kvaliteta časa, skozi katerega gremo vsi. Kolikšen je vpliv na nas osebno, pa je odvisno od naših rojstnih energij (astrološke karte) in s tem moči oziroma povezav ter sorodnosti splošnih energij z našimi osebnimi. To pa je že vaša osebna zgodba, namenjena samo vam.

 

Lahko se mi oglasite preko spletne strani https://www.jasminakrt.com  ali pišete na info@jasminakrt.com.

 

Ne pozabite pripisati kode “obalaplus.”

 

Jasmina Krt,

 

astrologinja z mednarodnim certifikatom ISAR – International Society of Astrological Research, certificirana Intuitive and Success Coach – Association for Energy Psychology

Deli novico:
Oznake: