Vnesite za iskanje

Kje se lahko kopamo skupaj z našimi kužki?

Vsak lastnik kosmatincev se je že znašel v dilemi, kam na izlet s štirinožcem, ko zunaj pripeka vročina. Na spletu je polno člankov, ki naštevajo najnovejša pravila obnašanja lastnikov psov v obalnih občinah in bolj ali manj skrite kotičke naše obale, kjer nas ne bodo oglobili za 200 evrov, če bomo kopanje privoščili tudi našim psom. Čeprav velja, da je kopanje kužkov dovoljeno povsod, kjer to ni izrecno prepovedano, morda skok na plažo in v morje ni najboljša ideja za hlajenje v času pasje vročine. Zato vam ponujamo nekaj idej za dnevne izlete, kjer se boste lahko ohladili skupaj s svojimi štirinožci.

 

Dragonja

Najbližja obali, a vseeno manj obljudena v poletnih mesecih je hladna voda reke Dragonje. Vsak si lahko najde kotiček zase, dostop do reke pa je možen iz Dragonje, Krkavč, Koštabone, Trušk. Boršta in mnogin drugih vasi. Pazite le na kače, saj jih je na razgretih kamnih ob strugi veliko več kot turistov.

 

Iški vintgar

Ko se cela Slovenija vozi proti Primorski, se lahko proti kolonam vozil odpravite v okolico Ljubljane, na sprehod po Iškem vintgarju. Dolg in ozek vintgar ponuja obilico sence, ob poti najdete piknik prostore, po poti ali pa na čistem koncu vintgarja pa se lahko ustavite in si noge ter tačke namočite v hladni reki Iški.

 

Trbojsko jezero

Na poti na Gorenjsko, kjer se lahko s kužki brez slabe vesti ohladite v mnogih jezerih (Blejsko, Bohinjsko, Jasna, …), se lahko ustavite in raztegnete noge pri Trbojskem jezeru. Le lučaj naprej od bolj obljudenega Zbiljskega jezera se nahaja manj znano in večje jezero pri Trbojah. Medtem, ko se štirinožci lahko skopajo v jezeru, se lahko njihovi lastniki spočijejo v prijetni senci pri trbojski čolnarni.

 

Jezero Kreda

Če si želite za štirinožce kar se da idilično barvo kopalne vode, Soča pa se vam zdi predivja ali pa premrzla, potem je jezero Kreda odlična destinacija za dnevni izlet. V Triglavskem narodnem parku se nahaja umetno jezero, ki je dobilo ime po kredi, ki so jo včasih na tem mestu izkopavali. Prav kreda daje jezeru značilno turkizno barvo, kar poleg osvežitve ponuja tudi odlično lokacijo za lepe fotografije.

 

V pasji vročini pa poskrbite, da bodo imeli tudi vaši psi vedno na razpolago dovolj sveže vode, ne puščajte jih samih v avtomobilih, pazite, da se ne pregrejejo na soncu ter za njimi vedno počistite.

Deli novico:
Oznake: