Vnesite za iskanje

Koala voice v Centru mladih Koper

V Centru mladih Koper nastopila indie pank skupina Koala Voice. Kot predskupina je igral mladi domači trio Peška. Dogodek sta skupaj organizirala Klub študentov občine Koper in Center mladih Koper.

 

Koala Voice so skupaj že dvanajst let in so že dobro znana slovenska skupina iz Kisovca. Velikokrat so igrali na Obali – v Izoli, Piranu, Portorožu in nekajkrat v Centru mladih Koper. »Vsakič nam je ful fino na Obali,« pravi vodilni vokal, Manca Trampuš. »Ima Obala neki poseben filing za muziko.«

Igrajo avtorsko glasbo, ki jo pišejo vsi štirje. Besedila pišeta predvsem Manca in Domen Don Holc, ampak obstajajo tudi komadi, ki sta jih napisala Tilen in Miša Prašnikar. Navdih najdejo v vsakdanjem življenju, v stvareh, ki se jim dogajajo, in iz opazovanja stvari, ki se dogajajo drugim ali v svetu nasploh. Pravijo, da poskušajo v vsem tem najti svoj izraz. Pojejo tako v angleščini kot v slovenščini, saj jim jezik, v katerem pojejo, ni pomemben. Za svoj najnovejši album so celo napisali pesem v hrvaščini. V ljubljanskih Križankah so leta 2017 bili predskupina legendarni in Koala Voicu zelo priljubljeni skupini Pixies.

 

Čeprav se to spreminja od koncerta do koncerta in od obdobja do obdobja, trenutno najraje izvajajo pesem Vertigo. Občinstvu najbolj priljubljene skladbi so, kot se zdi, Spaghettification, Sierra in Postapokaliptični svet, s katerimi so razveselili tudi, sicer zelo raznoliko, koprsko občinstvo v CMK-ju. Ljudje celo poznajo riff na kitari od začetka do konca, kar skupino zelo veseli. S svojo čudovito energijo so napolnili ves Center mladih in poskrbeli, da so vsi peli in plesali.

Samoumevno je, da so zelo zadovoljni, da so spet koncerti, saj so leta 2020 izdali nov album Plato, ki ga zdaj lahko igrajo v živo. To pa ni prvič, da so po koroni v slovenski Istri, saj so poleti 2021 nastopili na Festivalu Obzidja v Piranu. Naslednjič jih bomo lahko pri nas slišali 14. avgusta, ko načrtujejo koncert v izolskem baru Hangar.

 

Sonja Kneževič

Deli novico:
Oznake: