Vnesite za iskanje

Pri izbiri najprimernejšega najemnika je potrebno biti pozoren, saj vam nikakor ne sme biti vseeno, kdo biva v vašem stanovanju. Lastniki se prevelikokrat odločajo samo na podlagi višjega plačila, vendar to ne zagotavlja dobrega in zanesljivega najemnika. Dober najemnik je tisti, ki skrbi za nepremičnino kot dober gospodar, torej kot da je njegova in glede na to, da se cene nepremičnin dvigajo, se posledično dvigajo tudi najemnine, ki pogosto že presegajo zmožnosti najemnikov.

 

Pomembno je, da poiščete nekoga, ki si želi bivati v ravno takšni ali podobni nepremičnini, kot je vaša. V oglasu podajte čim več bistvenih informacij in se tako izognite nepotrebnim telefonskim klicem. Več informacij, kot napišete, bolje bodo iskalci stanovanja vedeli, kakšna je vaša nepremičnina in stroški,  povezani z njo. Predlagamo, da  opišete lokacijo, dodate dobre fotografije in tlorise, v kolikor jih imate. Pomemben podatek so stroški, zato je priporočljivo kaj napisati tudi o tem. Posebej izpostavite, ali ima nepremičnina posebnosti ali prednosti (kot npr. balkon, vrt, garaža, kamin, talno ogrevanje…).

 

Iskalec stanovanja bo prišel na ogled nepremičnine z mnogimi vprašanji, saj se bo na podlagi odgovorov odločil, ali je nepremičnina ustrezna, zato se dobro pripravite. Na ogledu predlagamo, da iskalca ne priganjate in mu dovolite, da si nepremičnino dobro ogleda. Prav tako ga ne priganjajte v odločitev. Pomembne informacije, ki bodo zagotovo zanimale bodočega najemnika, so končna cena najemnine z vsemi stroški, poraba energije, odnosi s sosedi, hišna pravila, možnost parkiranja, dostopnost do javnega prevoza, morebitne težave z glasnimi sosedi.

 

Ogled je tudi čas, kjer bolje spoznate potencialnega najemnika, se z njim pogovorite in hkrati preverite še njegove plačilne sposobnosti. Stvari, ki vas morajo zanimati, so zaposlitev, število oseb, hišni ljubljenčki, igranje glasbenih instrumentov, razlogi za najem stanovanja ipd. Pri preverjanju obstaja določena meja, zato je prav, da jih ne sprašujete o državljanstvu, zakonskemu stanu, kazenski evidenci, boleznih, o hobijih itd.

 

 

Branko Lončar

 

Obala nepremičnine d.o.o.

 

Obala 16, 6320 Portorož

Tel : 05 674 10 30

Mob:  041 35 22 00

 

E: info@obala-nepremicnine.si

W: www.obala-nepremicnine.si

Oglasno sporočilo.

Deli novico:
Oznake: