Vnesite za iskanje

Avditorij Portorož bo 10. julija 2021 gostil jubilejni, 40. festival Melodije morja in sonca. Novost, ki jo prinaša letošnji festival je ta, da bo predstavljenih 12 skladb in ne več 14. Festival bo predvajan v neposrednem prenosu na prvem programu televizije Slovenija, na Radiu Koper in Prvem programu Radia Slovenija.

Na letošnjem festivalu bodo nastopili: Boštjan Pertinač, Eva Boto, Gal Gjurin in Manca Fekonja, skupini Gedore in Platana, Rok Ferengja in Erosi, Saša Lešnjek, Sebastian, Samuel Lucas in Maja Založnik, Tatjana Mihelj, Teo Collori in Franco Ceroici ter Tomaž Hostnik.

 

Organizacijski odbor je imel možnost povabiti 3 izvajalce. Povabljeni so: Teo Collori in Franco Ceroici, Samuel Lucas in Maja Založnik ter Eva Boto. Izmed 74 prispelih pesmi na razpis je bilo izbranih presotanih 9 pesmi.

Kot je na novinarski konferenci povedal v.d. direktorja Avditorija Portorož Borut Bažec, je letošnja novost tudi ta, da so za glasovanje razvili novo spletno aplikacijo, na podlagi katere so izbrali skladbe za festival. »Tokrat občinstvo pri glasovanju ne bo sodelovalo, zmagovalce bo določilo glasovanje strokovne žirije, glasovanje izbranih radijskih postaj in telefonsko glasovanje«, je poudaril Bažec. Pojasnil je tudi, da bo program enovit, brez prekinitev s poročili.

 

Ponovno bodo podeljene denarne nagrade v višini 500 evrov za najboljše besedilo, glasbo, izvedbo in nagrada Danila Kocjančiča za obetavnega avtorja oz. izvajalca. Velika nagrada MMS v vrednosti 3000 evrov bo podeljena v sodelovanju s Turističnim združenjem Portorož, ki bo del nagrade namenil snemanju videospota z vključenimi kadri turistične destinacije Portorož in Piran.

 

Uvodni večer se bo pričel tako kot do sedaj, uvodni nastop pripada zmagovalcu zadnjega festivala. Bomo pa prvič slišali preplet zmagovalne skladbe Tinkare Kovač: Bodi z mano do konca in 2B: Kot morje, ki je prejela nagrado Danila Kocjančiča.

 

Voditelja festivala bosta Lorela Flego in Mario Galunič, ki veljata za najbolj priljubljen voditeljski par MMS-ja.

 

Zaključek festivala bo okronal ognjemet v Portorožu, s katerim bodo ob polnoči počastili jubilejno 40. obletnico festivala.

 

Piranski župan Đenio Zadković je ob tem pohvalil organizatorje, da jim je kljub epidemiji uspelo prirpaviti tak program. Izpostavil je, da MMS že od začetka gosti vrhunske glasbenike in prispeva k širši prepoznavnosti festivala in kraja. Izpostavil je še, da mu je žal, da ni nobene pesmi v italijanskem jeziku. Temu mnenju se pridružuje tudi Andrea F., predsednik strokovne komisije za izbor skladb. Ob tem je povedal, da je imela komisija precejšnje delo z izborom, vendar so na koncu izbral najboljše. Veliko je bilo tudi plagiatov.

 

Ob tej priložnosti so predstavili tudi uradno vino festivala, malvazijo letnik 2020. Ob tem je direktor Vinakoper Borut Fakin dodal, da bodo vsem, ki bodo kupili vstopnico na festival, podarili kupon za brezplačno degustacijo vin.

Deli novico:
Oznake: