Vnesite za iskanje

Letošnja Fantazima se bliža koncu

Praznična razsvetljava v Kopru bo žarela še do konca tega tedna. Fantazima je bila zaradi aktualnih razmer drugačna, kljub temu pa je tudi v teh časih marsikomu pričarala praznično vzdušje. Fantazima je zažarela 6. decembra 2020, kar je naznanilo tudi njeno uradno otvoritev.

Zaradi vladnih ukrepov in omejitev je bila drugačna od prejšnjih let, brez množičnih prireditev, prazničnih sejmov in ostalega dogajanja. Poleg bogate praznične okrasitve mesta jo je zaznamovalo nekaj virtualnih dogodkov. Začelo se je z videom ob prižigu prazničnih luči, ki je naletel na odličen odziv, saj si ga je ogledalo več kot 50 tisoč ljudi. Temu je sledil virtualni obisk Božička, ob koncu leta pa še virtualna prireditev “Silvestrski večer pri vas doma” ter virtualna praznična čestitka županov istrskih občin.

Bogato praznično razsvetljavo mesta, ki so jo letos dopolnili tudi z nekaterimi novimi svetlobnimi elementi, si je ogledalo ogromno ljudi. Številni so izkoristili čas praznikov, ko so bile razmere malenkost boljše, prav za ogled praznično okrašenega Kopra. Marsikdo je priznal, da ga je Fantazima v teh posebnih časih odgnala od vsakodnevnih skrbi ter da jim je novoletna okrasitev mesta pričarala pravo praznično vzdušje.

Praznično okrasitev mesta si bo mogoče ogledati še do konca tega tedna, v ponedeljek, 18. januarja, pa jo bodo začeli postopoma odstranjevati.

V naslednjih dneh bodo znani tudi zmagovalci prazničnih nagradnih iger “Fantazima 2020 v soju prazničnih luči” in “Najlepše božično drevo 2020”. Spremljajte njihovo spletno stran in družbeni omrežji Facebook in Instagram s profilom Visit Koper, kjer bodo objavili imena srečnih nagrajencev.

Deli novico:
Oznake: