Vnesite za iskanje

Maraton nadzora hitrosti na Policijski upravi Koper

Danes in jutri še poteka vseevropska nacionalna preventivna akcija SPEED – Hitrost, ki jo koordinira Javna agencija RS za varnost prometa, in tudi letos v njej sodeluje Policija.

 

Policisti PU Koper v času akcije tako kot drugod po vsej Sloveniji izvajajo poostrene nadzore in tako preverjajo prehitro vožnjo. Namen tovrstnih aktivnosti je umirjanje hitrosti na naših cestah, saj je hitrost še vedno med poglavitnimi dejavniki najhujših nesreč. Akcija je evropsko usklajena in jo koordinira Evropsko združenje prometnih policij Roadpol (https://www.roadpol.eu/). Maraton nadzora hitrosti so izvedli že sedmo leto zapored. Vse aktivnosti policije so namreč usmerjene v zmanjševanje števila smrtnih žrtev na slovenskih cestah ter hudo in lahko telesno poškodovanih zaradi prometnih nesreč. Nadzor se je izvajal na točkah oziroma lokacijah, ki so bile predhodno določene in objavljene na portalu Slovenske Policije na strani:
https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/108573-skupaj-do-varnejsih-cest-to-sredo-bo-na-589-lokacijah-potekal-maraton-nadzora-hitrosti
.

Nadzor nad prehitrimi vozniki so policisti 21. aprila 2021 na območju Obalno – Kraške ter Primorsko – Notranjske statistične regije še nekoliko okrepili. V poostrenem nadzoru je sodelovalo 14 policistov PU Koper, ki so s pomočjo raznih razpoložljivih merilnikov hitrosti ugotovili 53 prekoračitev hitrosti. Velika večina kršitev je bila ugotovljenih v naseljih, 5 kršitev je bilo ugotovljenih na cestah izven naselja in 3 kršitve na hitrih cestah H5 in H6 oziroma avtocestah A1 in A3. 18 voznikov so opozorili, 25-im je bil izdan plačilni nalog, medtem ko so 10 tujih voznikov mandatno kaznovali.

 

Vir in foto: Policija

Deli novico:
Oznake: