Vnesite za iskanje

Med podaljšanim vikendom so imeli policisti veliko dela

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu in prazničnem ponedeljku intervenirali  v  213 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 558 klicev. Obravnavali so 34 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami, zasegli so 6 vozil. S  področja kriminalitete so obravnavali 7 vlomov, 11 tatvin in 1 drzno tatvino, zaradi kršitev javnega reda je bilo 19 intervencij. Obravnavali so tudi 6 požarov.

 

SOBOTA 16. 4.

 

Popoldan so v Kopru zasegli osebni avto vozniku, državljanu Bolgarije, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilu pa je tudi potekla registracija. Sledi obdolžilni predlog.

 

Ob 18.50 so bili obveščeni, da od Valete proti Luciji vijuga siv kombi s pripeto prikolico. Vozilo je pripeljalo na MP Sečovlje, kjer so policisti opravili postopek z voznikom, 40-letnim državljanom  Nemčije. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0.72 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

 

Na mejnem prehodu Sočerga so zasegli kombinirano vozilo 52-letnemu Izolanu, kateremu je  preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,36 mg/l, voznik pa tudi ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.

 

Zvečer sta iz ene od koprskih prodajaln dva zamaskirana odnesla polno vrečko športnih copat (v vrednosti 1155 evrov). Ko je prodajalec stekel za njima iz trgovine, sta ukradene artikle odvrgla in pobegnila.

 

NEDELJA 17. 4.

 

Ob 2.30 so dobili informacijo očividca, ki je povedal, da vozi od Ravbarkomande proti Ljubljani, pred njim pa je tovorno vozilo naloženo z avtomobili, ki vijuga čez vse tri pasove, dvakrat je tudi oplazil ograjo. Policisti so 57-letnega voznika tovornega vozila, državljana Bolgarije, ustavili, preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,94mg/l, odrejeno mu je

bilo pridržanje.

 

V Kopru je nekdo vlomil v delavnico. Poskušal je prevrtati sef, vendar mu ni uspelo.

 

Pri Dekanih je nekdo ukradel zalivalni sistem in vse cevi.

 

V Izoli je neznanec vstopil v hišo, ko je bila lastnica na vrtu, zatem pa ukradel zlatnino. Po prvih informacijah bi lahko bila ženska, stara med 50 in 60 let, svetlih las, oblečena v športna oblačila.

 

V Selcah pri Pivki so popoldan ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,81 mg/l. Vozilo so mu zasegli, ker vozi brez vozniškega dovoljenja, sledi obdolžilni predlog.

 

V Hrpeljah pa so policisti zasegli dve vozili: 38-letniku in 47-letniku, ki sta bila na hitrem testu pozitivna na prepovedane droge. Oba sta odklonila strokovni pregled.

 

PONEDELJEK 18. 4.

 

Na Kozini so vlomili v novogradnjo. Oškodovancev je več, ukradeno je različno stavbno pohištvo in gradbeni deli (električni agregat, sistemska plošča in cevi za talno ogrevanje, 65 kosov opažnih elementov, več kosov različnega orodja …). Škode je za več tisoč evrov.

 

Popoldan je v Piranu 52-letni državljan Italije peljal osebni avto proti centru Pirana in zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pred njim ustavljeno motorno kolo Aprillia. Po trčenju je 20-letni voznik motorja, prav tako državljan Italije, padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju je bila

izrečena globa.

 

V mandraču Semedela je nekdo s čolna na privezu ukradel izvenkrmni motor.

 

Ob 18.05 je bila na cesti Kal – Neverke, pri Pivki, prometna nesreča z udeležbo dveh motoristov, starih 46 in 29 let. Mlajši je peljal kros motor, vendar nima vozniškega dovoljenja za A kategorijo, poleg tega kros motor ni registriran in ni tehnično brezhiben. Oba udeleženca pa sta bila odpeljana s kraja v SB Izola in sta lažje poškodovana. Obema je bil odrejen strokovni pregled  na mamila, zdravila in alkohol. Za 29-letnika bo uveden obdolžilni

predlog  zaradi nepravilne strani vožnje in vožnje brez ustrezne kategorije vozniškega dovoljenja, za 46-letnika pa bo izdan plačilni nalog zaradi neuporabe čelade.

 

V Jagodju je nekdo vlomil v hišo, pregledal vse prostore, zatem pa ukradelveč kosov zlata in gotovino.

 

TOREK 19. 4.

 

Ob 3. uri so v Kopru ustavili osebni avto. Voznici je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal  0,83 mg/l alkohola. S tem se ni strinjala, zato je bil odrejen strokovni pregled v SB Izola. Voznica se je do policistov vedla agresivno, tako da so ji odredili še pridržanje.

Deli novico:
Oznake: