Vnesite za iskanje

Meteorna voda zalivala kleti in hiše

Danes je na območju občine Koper zaradi močnega vetra prišlo do več dogodkov. V Premančanu je odkrilo streho zapuščenega objekta. Na drugih lokacijah so bili podrti štirje elektroenergetski in trije telekomunikacijski drogovi, tri drevesa ter več vej. Posredovali so Gasilci JZ GB Koper, PGD Krkavče, cestno podjetje , Marjetica Koper, Elektro Primorska in Telekom Slovenije, ki so odpravili posledice vetroloma.

Gasilci JZ GB Koper so posredovali skupaj z dežurnimi delavci distributerja električne energije v Piranu, kjer se je zaradi močnega vetra nagnil drog električne napeljave na Razgledu.

Vreme je že včeraj povzročilo precej nevšečnosti. V času dogodkov večjega obsega poplave so do 17:35 na območju občine Koper, zabeležili več prijav dogodkov. Aktivirani so bili gasilci JZ GB Koper in prostovoljno teritorialno društvo iz Movraža. V Popetrah je voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Prav tako je voda po obilnem deževju grozila, da bo porušila podporni zid v Butarih. Še pred prihodom interventnih služb se je stanje umirilo in vode ni bilo potrebno preusmeriti. Na Plavjah je voda sprala gramoz z delovišča na tamkajšnji cesti. Na Vanganelski cesti so gasilci črpali vodo. Ob 18.15 je na Pristaniški ulici v Kopru meteorna voda zalila garažne prostore poslovne stavbe. Gasilci GB Koper so s pomočjo črpalke prečrpali 200 m3 vode. Delavci Marjetice Koper so očistili zamašene odtoke.

Voda je tudi v Izoli včeraj popoldan na Industrijski cesti zalivala skladiščne prostore industrijskega objekta. Gasilci PGD Izola so prečrpali približno 10 kubičnih metrov vode.

Deli novico:
Oznake: