Vnesite za iskanje

Mladi rokometaši obiskali obalno zavetišče

Premor med dvema tekmovalnima sezonama so v Rokometnem društvu Koper letos znova izkoristili za aktivnosti, za katere med letom primanjkuje časa. V sodelovanju z dolgoletnim partnerjem Banko NLB so izpeljali dobrodelno akcijo, s katero so Obalnemu zavetišču za živali v Dvorih pri Sv. Antonu priskrbeli hrano za živali.

Člane najmlajše selekcije mlajših dečkov koprskega rokometnega kluba so v Obalno zavetišče za živali pospremili trener članske ekipe Uroš Rapotec ter dva igralca prvega moštva Tine Poklar in Luka Logar. Na obisk, ki so se ga prav vsi razveselili, niso prišli praznih rok, s seboj so namreč prinesli kar nekaj hrane in priboljškov za živali. Kot so ob tem povedali, je bila to zanje čudovita izkušnja, ki jo bodo v prihodnje zagotovo ponovili. Ker si želijo, da bi tudi drugi sledili njihovemu zgledu, pozivajo vse podpornike in druge občane, da po svojih močeh donirajo sredstva, hrano in druge nujne potrebščine za male živali ter tako zavetišču pomagajo pri nadaljnjem delovanju.

Akcijo so v koprskem klubu izpeljali v okviru projekta NLB – Šport mladim, v katerem sodelujejo že peto zaporedno sezono. Njegov namen je spodbuditi športne klube po vsej Sloveniji, da mladim omogočijo gibanje in aktivno življenje ter tako pomembno prispevajo k razvoju zdrave in odgovorne družbe.

Tudi sicer bodo vrata Obalnega zavetišča za živali, ki ga upravlja Marjetica Koper, odprta, obiskovalci, posvojitelji ali sprehajalci so pri njih dobrodošli vsak dan. Trenutno je v zavetišču več kot sto psov in mačk, ki čakajo na nove lastnike.

Vir: eKoper
Foto: RD Koper

Deli novico:
Oznake: