Vnesite za iskanje

Na plaži umrl 77-letni moški

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 210 klicev.

Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi telesnimi poškodbami in 1 prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine in 3 vlome in 1 kaznivo dejanje grožnje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti izvedli 7 intervencij.

 

Izolski policisti so ob 7.44 posredovali na plaži v San Simonu, kjer je 65-letni moški vpil in se nedostojno vedel do 56-letne ženske. Moškemu so policisti zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Ob 11. uri so reševalci iz morja izvlekli 77-letnega državljana Slovenije, ki je kljub takojšni zdravniški pomoči na kraju umrl. Policisti sumljivih okoliščin niso ugotovili, najverjetnejši vzrok za smrt pa je bil zastoj srca. Zaradi točnega ugotavljanja vzroka smrti je bila odrejena sanitarna obdukcija. O ugotovitvah bodo policisti s poročilom obvestili državotožilstvo.

V Strunjanu so policisti ob 13.13 ustavili 43-letnega moškega, državljana Slovenije, ki je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal rezultat 0,58 mg/l. Moškemu so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu osebni avtomobil zasegli. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Neznani storilec je v dopoldanskim času, v Ospu vlomil v kombinirano vozilo nemške državljanke in iz notranjosti odtujil 300 evrov gotovine. Policisti so opravili ogled, zoper storilca sledi kazenska ovadba.

Ob 14. uri so koprski policisti v Ankaranu ustavili 41-letnega domačina, ki je vozil neregistrirano osebno vozilo, brez vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa bodo policisti podali še obdolžilni predlog.

Ob 14.45 je na avtocesti A1 med Ravbarkomando in Uncem prišlo do prometne nesreče pri kateri se je 19-letni voznik osebnega avtomobila lažje telesno poškodoval. Policisti so z ogledom prometne nesreče ugotovili, da 19-letnik, državljan Slovenije, zaradi utrujenost trčil v zadnji levi del tovornega vozila, ki ga je pravilno vozil 36-letni državljan Ukrajine. Osebno vozilo je po trku zaneslo levo, kjer je trčilo še v odbojno ograjo in obstalo na cesti. Zaradi ogleda in odstranjevanja posledic prometne nesreče je na avtocesti nastal zastoj. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 14.50 je v Olmu prišlo do prometne nesreče med 77-letnim mopedistom in 40-letnim voznikom osebnega avtomobila. Policisti so ugotovili, da je mopedist zaradi izsiljevanja prednosti trčil v osebno vozilo, pri tem padel po cestišču in se hudo telesno poškodoval. 77-letniku, ki je zaradi posledic prometne nesreče ostal na zdravljenju v SB Izola, bodo policisti izdali plačilni nalog.

V Sežani so policisti ob 14.55, med vožnjo osebnega avtomobila brez nameščenih registrskih tablic ustavili 47-letnega domačina, ki mu je alkotest pokazal kar 1,09 mg/l. Moškemu so policisti odredili pridržanje, zoper njega pa bo podan enoten obdolžilni predlog.

Ob 22.33 so koprski policisti 24-letnemu državljanu Slovenije zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Zoper osebo sledi hitri postopek z odločbo.

Ob 1.09 so izolski policisti ustavili 79-letnega moškega, državljana Slovenije z bivanjem v tujini, ki je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola. Alkotest mu je pokazal rezultat 1,00 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper moškega sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Postojnski policisti so ob 1.38 imeli v postopku 57-letnega moškega, državljana Slovenije, ki je prav tako vozil pod vplivom alkohola. Alkotest mu je pokazal rezultat 0,64 mg/l. Moškemu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:
Oznake: