Vnesite za iskanje

NADZORNI SVET SE JE ODLOČIL: Bo nov direktor Okolja Piran res Gašpar Gašpar Mišič?

Alena Radojkovič, ki mu je 27. marca potekel mandat za vodenje Javnega podjetja OKOLJE Piran, d.o.o., in je skladno z 28. členom statuta Javnega podjetja OKOLJE Piran opravljal funkcijo zastopnika za določen čas, do imenovanja novega direktorja, bo po vsej verjetnosti nasledil Gašpar Gašpar Mišič.  

Naj spomnimo, da trenutno Okolje Piran še vedno vodi Alen Radojkovič. Dolgoletna sodna praksa glede vpisov poslovodnih oseb v sodni register se je namreč sredi marca meseca spremenila. Koprsko sodišče se je na podlagi primera izkomunalnega podjetja Marjetica Koper d.o.o. postavilo na stališče, da če ima družba nadzorni svet, mora le-ta tudi imenovati  poslovodjo (direktorja) in tudi zastopnika za določen čas. Takrat so se odločili, da za v. d. direktorja postavijo Radojkoviča. Prav tako pa je nadzorni svet tisti, ki predlaga novega direktorja.

Kot nam je znano iz zanesljivih virov, je nadzorni svet Okolja Piran za novega direktorja predlagal Gašparja Gašparja Mišiča, ki pa ga bo kot direktorja potrdil ali zavrnil šele občinski svet na občinski seji, ki bo potekala 13. junija.

Deli novico:
Oznake: