Vnesite za iskanje

Najpametnejša hrvaška družabna igra osvaja trg

Štirje mladi hrvaški podjetniki so zasnovali igro, s katero so pokazali, da je mobilni telefon lahko le orodje, ne pa tudi edino mesto za druženje. Njihova družabna igra Mundus je odličen pokazatelj, kako se tehnologija, mobilni telefoni in video igre kombinirajo, hkrati pa tudi družabne igre, zabava in kakovostna socializacija z igro.

 

Mundus je najpametnejša družabna igra s hrvaškim podpisom, ki ji mnogi napovedujejo velik uspeh na tujem trgu. Igra združuje dve stvari, brez katerih si danes ne predstavljamo življenja – tehnologijo in druženje.

 

Mogoče poznate igri »Zabavno potovanje po Hrvaški« in »Svet na dlani«? Iz teh dveh iger je nastala igra Mundus, za katerega nastanek so zaslužni štirje mladeniči, študentje zagrebškega FER-a, in sicer Fran Zekan, Filip Hercig, Matija Fućek in Luka Dumančić.

 

Prvotna ideja »Hrvaškega zabavnega potovanja« in »Sveta na dlani« je bila ustvariti družabno igro Trivia, igro, ki odgovarja na vprašanja s temo o Hrvaški in kasneje o svetu. Vendar ker, ko igralci podajo vse karte in se naučijo vseh vprašanj, igra postane dolgočasna, so se odločili, da družbeno igro Trivia združijo z mobilnim telefonom in ponudijo vprašanja, ki jih je mogoče redno osveževati – tako da lahko igro igramo več let brez da bi nam postala dolgočasna. V nekem trenutku so se odločili, da igro dvignejo za eno raven – ne samo, da lahko igralci izberejo vprašanja, ki jih želijo v igri, ampak lahko izberejo tudi igro samo. »Tako se je rodil Mundus. Platforma za družabne igre, na kateri lahko igralci s pomočjo mobilnih telefonov igrajo eno izmed številnih družabnih iger. Naš cilj je, da imajo igralci z rednimi posodobitvami mobilne aplikacije vedno kaj igrati in da je Mundus zanje vedno zabaven! «, pojasnjuje Luka Dumančić.

Vir: www.mixer.hr in www.nasabujstina.com

Deli novico:
Oznake: