Vnesite za iskanje

Neverjeten odziv v podporo zdravstvenemu osebju in gostincem

Na Radiu Capris se po treh tednih zaključuje akcija, v kateri so v sodelovanju s 30 gostinskimi lokali podprli in vsaj nekoliko razveselili zdravstveno osebje v ustanovah po vsej Obali. Tiste torej, ki se tudi v naši regiji borijo v nevsakdanjih, pogosto nemogočih razmerah, pri tem pa so prepuščeni lastnemu znanju, izkušnjam, pogosto tudi improvizaciji, vse s ciljem pomagati čim večjemu številu bolnih. Poslušalci so v svojem najljubšem lokalu lahko naročili slastno pozornost (rogljiček, burger, tortico …), na ta način pa pomagali izbranemu gostincu prebroditi trenutno krizo.

V enem od lokalov so v dobrih dveh tednih zabeležili preko 150 naročil, namenjenih zdravstvenim delavcem. Kot nam je zaupal eden od gostincev, je bil odziv na akcijo krepko nad vsemi pričakovanji. “Hvala vaši radijski postaji za še eno odlično izpeljano akcijo. Res vedno mislite na vse in nimamo besed, s katerimi bi se vam lahko zahvalili za požrtvovalnost in vse, kar delate za lokalno okolje,” je ob zaključku dejal eden od sodelujočih.

Vse dobrote je ekipa Radia Capris redno dostavljala v zdravstvene ustanove, seveda ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov. “Trenutna situacija je precej zapletena in napeta, naše zdravstveno osebje pa izčrpano. Zato smo izredno hvaležni za to, da ste nas presenetili s tako pogostitvijo. Vsi skupaj si želimo, da bo ta situacija kmalu za nami,” je ob obisku ZD Izola povedal direktor Evgenij Komljanec.

V vseh treh zdravstvenih domovih, bolnišnici Izola in v Valdoltri, pri Civilni zaščiti Piran ter v domovih za starejše občane na Markovcu, v Olmu, Izoli in Luciji so njihov obisk sprejeli z navdušenjem in dejali, da jim take geste v tako težkem obdobju dajejo moč. “Hvala Radiu Capris in ekipam gostincev, ki so za nas pripravili in nam danes dostavili okusno malico. Že en sendvič, rogljiček ali muffin nam lahko polepšajo dan in nekoliko olajšajo delo v našem centru, ki je te dni še toliko težje in zahtevno. Zahvala pa gre seveda tudi vsem dobrim ljudem, ki so odtrgali kak evro ali dva z dobrim namenom. Hvala še enkrat vsem!” so zapisali na strani Centra za starejše občane Lucija.

Z zaključkom akcije v podporo gostincem in zdravstvenemu osebju pa se že čez nekaj dni pričenja največja dobrodelna akcija leta – Hladilnik toplega srca, ki jo Radio Capris v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Koper izvaja že četrto leto zapored.

Deli novico:
Oznake: