Vnesite za iskanje

Nova podoba portala koper.si

Uporabnice in uporabniki portala koper.si lahko po novem dogajanje v koprski občini, aktualne razpise, namere, objave, obrazce, predpise in drugo dokumentacijo ter novice spremljate v novi preobleki. Vizualna podoba nove spletne strani Mestne občine Koper je bolj privlačna in pregledna ter prilagojena prikazovanju na mobilnih napravah. Ob tem so nadgradili tudi zaledni sistem in nekatere ključne aplikacije, s tem pa izboljšali uporabniško izkušnjo in dostopnost ključnih informacij.

Prenovo spletnega mesta je občina pripravljala leto dni, glavna sprememba je posodobitev vizualne podobe strani in vsebin, ki so uporabnikom prijaznejše, preglednejše in bolj dostopne. Že ob vstopu na naslovno stran (home page) uporabnika pričakajo ključne informacije o delovanju in aktivnostih občinske uprave, zbrane pod rubriko Zadnje novice, in izpostavljena pasica z najbolj aktualnimi tematikami. V desni zgornji kot strani so umestili bližnjico do nujnih telefonskih številk in ikono za izbiro jezika, saj je spletno mesto pripravljeno v dveh različicah, tako v slovenski kot italijanski.

Pod novicami so objavljena aktualna javna naročila, razpisi in objave, po seznamu katerih se lahko premikate z rumeno obarvanim drsnikom, še nekoliko nižje pa je hitri iskalnik, s katerim lahko neposredno dostopate do vlog, obrazcev in drugih dokumentov.

Tako kot prejšnje tudi novo spletno mesto na dnu naslovne strani vsebuje grafično dodelane hitre povezave do najbolj pogosto iskanih vsebin, kot so seje občinskega sveta, participativni proračun, občinski prostorski načrt, pregledovalnika prostorskih podatkov q3Map in strani do prijave napak na omrežju javne razsvetljave.

Posodobili so tudi meni za navigacijo, prek katerega lahko v le nekaj klikih dostopate do vsebin o Kopru, njegovi zgodovini, ureditvi in organizaciji občinske uprave, občinskih organih in dejavnostih, ki jih občina izvaja, pod Aktualno pa umestili vse pomembne novice za uporabnike.

Na razdelku Koper zame so združili vse vsebine in podatke o posameznih uradih, predpise, vloge, obrazce in razpise ter jih razdelili po tematikah oziroma interesnih področjih, da bi jih uporabniki lažje in hitreje našli. Določene vloge so dostopne v več interesnih področjih, tak primer je, denimo, Vloga za uporabo javne površine, ki jo lahko najdete pod področjem Turizem in prireditve ter Promet in javne površine.

Vir in foto: Mestna občina Koper

Oznake: