Vnesite za iskanje

Novo reševalno vozilo za Zdravstveni dom Piran

Po desetih letih načrtovanj in prizadevanj je Zdravstveni dom prevzel novo sodobno reševalno vozilo.

 

ZD Piran je sicer že doslej imel v treh poletni mesecih ob pomoči drugih podjetji z dejavnostjo reševalnih prevozov najeta vozila za posredovanje in pomoč v primerih zdravstvenih stisk občank, občanov in turistov.

 

Odzivni čas ekipe piranskega zdravstvenega doma, ki pozna vsak kotiček svoje občine, bo z najsodobnejšim vozilom na dvorišču doma v Luciji hitrejši kot doslej tudi izven najbolj kritične poletne sezone in čez celo leto ob delavnikih v dnevnem času, ko so prometne konice velika ovira na naših cestah v smeri iz Izole oziroma iz Kopra v Piran.

 

Za nakup reševalnega vozila z medicinsko opremo je Zdravstveni dom Piran odštel 141.359 evrov. Za ta projekt je Občina Piran v letošnjem proračunu zagotovila 135.000 evrov. Dodatnih 100 tisoč evrov pa je hkrati namenila še za dopolnitev delovanja službe nujne medicinske pomoči in s tem omogočila službi nujne medicinske pomoči piranskega zdravstvenega doma učinkovitejše izvajanje njenega poslanstva.

Novo reševalno vozilo Zdravstvenega doma Piran so zasnovali v koprskem podjetju Dejst, ustanovljenem leta 2018, kjer so predelavo tudi izpeljali. Izvirne rešitve, med katerimi izstopa modularna razporeditev prostora in opreme z osmimi osnovnimi možnimi izpeljavami in na primer še v stropu integrirano prezračevanje, sta v sodelovanju z zaposlenimi Zdravstvenega doma Piran in izkušenj pacientov domislila Elvis Klarica in Jasmin Seferović. Predelavo volkswagnovega Crafterja v sodobno reševalno vozilo so v Dejstu izvedli v mesecu dni. Mlada koprska družba je specializirana za projektiranje in razvoj ter predelavo in nadgradnjo intervencijskih, specializiranih in lahkih gospodarskih vozil.

Deli novico:
Oznake: