Vnesite za iskanje

O nas

Smo ekipa mladih in nekaj manj mladih novinarjev in avtorjev, ki skupaj ustvarjamo vsebine portala in časopisa OBALAplus. Preko spletne strani obalaplus.si z dnevnimi novicami nagovarjamo tako prebivalce v slovenski Istri kot vse Slovence, ki jih dogajanja in novice z obale zanimajo. Naše pogonsko gorivo so navdušenje, strast in poslanstvo v soustvarjanju neodvisnega medija brez rumenih vsebin, predvsem pa brez prišepetovalcev iz ozadja.

V uredništvu skrbimo za to, da vam zagotavljamo neodvisno in objektivno interpretacijo dogodkov in informacij. O družbeno pomembnih temah poročamo poglobljeno in zavzemamo neodvisna stališča, v ospredje pa postavljamo vas bralce. Brez vas in vašega mnenja o našem delu namreč ne bomo tako uspešni, kot bi si želeli. Zato se veselimo redne komunikacije z vami. Nas želite opozoriti na napake, imate dobro zgodbo, veste za dogodek, ki si zasluži večjo pozornost? Pišite nam na portal@obalaplus.si.

Tiskana izdaja kot neodvisni časopis izhaja mesečno v 25.000 izvodih. Agencija Valicon je z raziskavo javnega mnenja ugotovila, da nas vsak mesec spremlja 40 tisoč bralcev v štirih obalnih občinah.

Za poglobljene intervjuje z bolj ali manj znanimi ampak vedno zelo zanimivimi prebivalci Obale skrbi Bojana Leskovar, naš Boris Šuligoj pa bo vsak mesec brez dlake na jeziku piše o dogodkih, ki so najpogostejša tema pogovorov domačinov in praviloma odmevajo tudi po celi Sloveniji. Vsem znani direktorici koprskega gledališča Katji Pegan sta se s kolumnami pridružila Andrej Mrevlje iz Amerike in Nina Ločniškar z Danske. Prav tako piše kolumne zdravnik Dorjan Marušič. Tako strani v časopisu kot na spletni strani pa bosta še naprej s simpatičnimi portreti domačinov, zanimivimi zgodbami in urbanimi miti polnili Klara Beltram in Manca Hribovšek. Z vsemi novostmi na obali vas seznanjata tudi Anja Vertnik in Neja Jerebičnik. Z ljubitelji kuhanja in vrtnarjenja redno delita nasvete Rok Dekorti in Sašo Mejak. Nepogrešljivi soustvarjalki vsebin sta Romina Salvi in Sabrina Simonovich, ki z empatičnimi nasveti prispevata k vašemu telesnemu in duhovnemu zdravju. Izvirna ustvarjalca in akterja “iz ozadja” sta Tedy Grbec iz podjetja GT-design, ki skrbi za grafično podobo tiskane izdaje in Elvis Dobrilovič, ki je funkcionalnost in preglednost našega spletnega portala vzel kot osebni izziv. Direktor podjetja izdajatelja in odgovorni urednik Mauro Belac pa je zadožen za to, da vse deluje kot dobro naoljen stroj. Da je v vsaki izdaji dovolj komercialnih objav, ki nam omogočajo redno izhajanje in uspešno ustvarjanje zanimivih vsebin. Predvsem pa za to, da nas lahko berete brezplačno! Tomaž Perovič, kot glavni urednik skrbi za to, da ujamemo duh časa in da je vse pod kontrolo. Veseli bomo, če nam boste sledili tudi na facebooku, kjer nas najdete pod naslovom OBALAplus.

Želimo vam veliko užitka ob branju obalnega časopisa in spletnega portala s pogledom na morje!

Uredništvo spletnega portala