Vnesite za iskanje

Ob letošnjem Dnevu za spremembe bodo v Izoli gradili prijazno sosesko

V soboto, 19. septembra, se bo Izola že tradicionalno pridružila vseslovenski prostovoljski akciji Dan za spremembe, ki poteka pod okriljem Slovenske filantropije od leta 2010. Rdeča nit tokratnega dogajanja je Dobro za ljudi in planet. Na ta dan bodo prostovoljci na različne načine poskušali narediti nekaj dobrega v svojem okolju.

 

Letošnja skupna akcija Zavoda za izobraževanje in preventivo NewPrevent ter Občine Izola bo potekala na ploščadi med bloki v Ulici IX. korpusa v Livadah. Otroci, mladostniki in mimoidoči odrasli bodo likovno ustvarjali na temo socialne stiske v svojem kraju, se vključevali v pogovor z organizatorji dogodka o omenjeni tematiki in se družili s sosedi ob družabnih ter športnih igrah.

 

Osrednji namen akcije je preko interaktivnih delavnic in pogovora nagovoriti stanovalce soseske k strpnosti do socialno ogroženih, zmanjševati predsodke in povezati stanovalce med seboj, s ciljem graditi prijazno sosesko za vse.

 

Akcija bo potekala od 9. do 12. ure, ob upoštevanju navodil in priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Deli novico:
Oznake: