Vnesite za iskanje

Obalne galerije ob svetovnem dnevu Zemlje organizirajo čistilno akcijo

UMETNOST ZA DAN ZEMLJE je nova posebna pobuda Obalnih galerij Piran, ki bo potekala na nekdanji Policijski postaji v Portorožu od danes pa do petka.

 

Gre za čistilno akcijo, katere namen je ureditev prostorov za izboljšanje delovnih razmer javnih uslužbencev Obalnih galerij Piran in kot priprave na kasnejšo sanacijo strehe, ki že nekaj let zamaka prostore z arhivskim gradivom.

 

Obenem gre za akcijo, ki opozarja tako na pomembnost čistega in ustreznega delovnega okolja, v katerem preživimo velik del dneva, kot tudi na vse večjo potrebo po urejanju javnih prostorov za namene kulturne dediščine. Obalne galerije Piran in sodelujoči bodo s čistilno akcijo opozorili na izjemen potencial arhitekturnih objektov v občinski lasti, v katerih delujemo in jih ohranjamo za prihajajoče generacije.

Akcija je organizirana v sklopu SVETOVNEGA DNEVA ZEMLJE, ki letos, 23.aprila, praznuje 51 let prizadevanj za izboljšanje podnebnih in okoljskih razmer. K praznovanju pomembnega praznika se bodo pridružili posamezniki in tudi nekatera občinska kulturna društva.

 

Akcija UMETNOST ZA DAN ZEMLJE se bo izvajala upoštevajoč napotke in znanja, ki so bili pridobljeni na delavnicah RE:ORG, ki jih je letos organiziralo Slovensko muzejsko društvo. Metodologija urejanja je bila v Obalnih galerijah Piran predstavljena v okviru posebne delavnice RE:ORG, ki je potekala v petek, 16.4.2021 med 11.00 in 13.00 uro v prostorih Mestne galerije Piran. Pridobljena znanja bodo uporabljena pri urejanju delovnega okolja na nekdanji Policijski postaji v Portorožu.

 

Sodelujoči si prizadevajo, da bi čistilna akcija postala dobra praksa, trenutek in izhodišče za preverjanje ustaljenih navad in ustvarjanje novih, ki bodo pripomogle k izboljšanju delovnega prostora in posredno vplivale tudi na širše okolje. Delavnice in akcijo bodo tudi ustrezno dokumentirane ter v naslednjih dneh predstavljene na spletni strani galerije in njihovi facebook strani.

 

Čistilna akcija bo potekala na Policijski postaji v Portorožu od danes do petka, vsak dan od 9.00 do 17.00 ure. 

Vabljeni vsi, ki želite pomagati in si pridobiti novih znanj!

 

Vir in foto: Obalne galerije

Deli novico:
Oznake:
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek