Vnesite za iskanje

Občina Piran je izvedla energetsko in svetlobno prenovo Športne dvorane Lucija

Občina Piran je v sodelovanju s Športnim in mladinskim centrom Piran zaključila energetsko prenovo športne dvorane v Luciji, ki je bila zgrajena leta 1993. V Športni dvorani izvaja redno vadbo telovadbe vsak dan preko 500 otrok Osnovne šole Lucija, OŠ Vincenzo e Diego De Castro in občasno Vrtca Lucija. V popoldanskih urah pa telovadnica gosti Rokometni klub Piran, Košarkarski klub Portorož, ŠD Piran – sekcija odbojke, Volley klub Portorož, Košarkarski klub 3×3 Piran, Društvo za borilne veščine ter ostala društva.

 

V sklopu energetske prenove je bila v dvorano vgrajena klimatizacija s hladilnim sistemom VRV s toplotno črpalko zrak/zrak. Hladilni sistem VRV sestavlja šest notranjih kanalskih enot in trije zunanji agregati – reverzibilne toplotne črpalke. Sistem omogoča ogrevanje in hlajenje. Vgradnjo klimatizacije je izvedlo podjetje IMEXA d.o.o. iz Ljubljane v višini 84.669 evrov brez DDV. Hkrati se je izdelal projekt zamenjave obstoječih ventilatorjev z novimi ter delno predelavo in prenovo prezračevalnega sistema za garderobni del dvorane. Dela je izvedlo podjetje AM-Satus d. o. o. iz Ankarana. Strošek prenove je dosegel 8.939 evrov brez DDV.

Športna dvorana, ki je bila leta 1993 izgrajena brez toplotne izolacije, je dobila slednjo na južni fasadni strani. Dela so obsegala 25 centimetrov debelo toplotno izolacijo tipa Demit z zaključnim slojem in vsemi potrebnimi kleparskimi deli. Dela je izvedlo podjetje GP Marivo d.o.o. iz Pobegov. Skupna vrednost izvedbe toplotne fasade je dosegla 64.989 evrov. Očina Piran je kot delni lastnik objekta pokrila omenjeni strošek v višini 40.134 evrov, preostali del so prispevali ostali etažni lastniki športne dvorane.

 

Vse uporabnike športne dvorane navdušuje že nekaj časa tudi nova osvetlitev z varčno LED razsvetljavo. Pred tem je športno dvorano osvetljevalo 36 halogenskih reflektorjev z močjo 400W in 18 z močjo 1000W, ki so bili zelo potratni in podvrženi pogostim ter zaradi zahtevne menjave dragim okvaram svetilnih elementov. Po novem je osvetlitev igralnih površin 3-nivojska. Osvetlitev z jakostjo 200lx je namenjena rekreacijskim potrebam, šolski telovadbi in manj zahtevnim opravilom, 500lx se uporablja za tekme srednjega nivoja in zahtevnejše treninge. Osvetlitev z jakostjo 1100lx je namenjena za tekmovanja 1. slovenske lige. Za omenjeno skrbi 30 LED reflektorjev moči 190W ter 18 LED reflektorjev moči 350 W. Dela zamenjave razsvetljave je izvajalo podjetje GeoEnergetika, d. o. o. iz Murske Sobote. Investicija je bila izvedena v višini 34.903 evrov brez DDV.

 

Vir in foto: Občina Piran

Deli novico:
Oznake: