Vnesite za iskanje

Občinski praznik Občine Piran

Občinski praznik, ki ga v Občini Piran obeležijo s številnimi prireditvami in osrednjo slovesnostjo vsako leto 15. oktobra, predstavlja ob županovi podelitvi najvišjega občinskega priznanja čas predstavitve občinskih projektov, ki so bili izvedeni v tekočem letu.

 

Ob letošnjem občinskem prazniku je župan Občine Piran podelil tri občinska priznanja – naziv častnega občana Občine Piran, Zlati grb Občine Piran in Grb odličnosti v turizmu.

Novembra lani je župan podelil naziv častnega občana Prof. mag. arh. Borisu Podrecci, ki mu ga zaradi epidemije ni bilo mogoče podeliti osebno. Podelitev, skladno z odlokom določa, da sklep o tem sprejme župan, naziv pa prejmejo osebe, ki so izjemno zaslužne za ugled in razvoj Občine Piran.

Takšna osebnost je zagotovo Prof. Podrecca: po njegovih načrtih so bili v Piranu prenovljeni Tartinijev trg, Galerija sv. Donata in Mestna galerija, ki jih danes občudujejo vsi obiskovalci Pirana. Profesor Podrecca bo na osrednji slovesnosti ob občinskem pazniku z naslovom »Cum Grano Salis« tudi slavnostni govornik.

Zlati grb Občine Piran po dolgem času prejme društvo, in sicer Društvo upokojencev Piran za 65 let neprekinjenega delovanja in dejavno, trajno in uspešno prizadevanje na socialnem, humanitarnem, kulturnem ter športnem področju, na področju medgeneracijskega povezovanja, izobraževanja in skrbi za preventivo ter zdravo življenje starejših.

Zlati grb je v imenu Društva upokojencev Piran prevzel njen predsednik gospod Zdravko Taškar.

Grb odličnosti v turizmu pa gre letos v Strunjan, v pridne in marljive roke gospoda Gianfranca Giassija. Ta že dvajset izkazuje ljubezen svoji zemlji in Občini Piran, tako da združuje s turizmom dva naravna proizvoda, kot sta kaki in artičoka. Njegovo »gastronomsko ustvarjanje« vključuje številne lokalne akterje in privablja na destinacijo na tisoče ljudi.

Foto: Jadran Rusjan

Deli novico:
Oznake:
Prejšnji prispevek