Vnesite za iskanje

Obiščite Center ponovne uporabe Druga roka na deponij v Dragonji

Župan Občina Piran, Đenio Zadković, je skupaj z direktorjem Javnega podjetja Okolje Piran, Gašparjem Gašparjem Mišičem, otvoril Center ponovne uporabe Druga roka na deponij v Dragonji.

 

Ravno te dni obeležujemo evropski teden ločevanja odpadkov, ki predstavlja pomemben premik k ozaveščanju širše javnosti o premišljenem ravnanju z odpadki v naši družbi. Potrošništvo in poceni izdelki so privedli do pretirane akumulacije stvari, ki se posledično hitreje kvarijo ali obrabijo.

 

Župan je ob tej priložnosti povedal: “Prispevek Občine Piran k razbremenjevanju okolja je vizualno skromen, vendar še kako pomemben, saj z današnjo otvoritvijo Centra za ponovno rabo ozaveščamo in obenem vabimo vse občanke in občane, da razmislijo o možnosti ponovne uporabe zavrženih predmetov in o morebitnem nakupu nečesa, kar lahko ponovno služi nekomu drugemu.”

Vse občanke in občane je povabil, da s svojimi aktivnostmi, nakupom ali oddajo rabljenih predmetov, zmanjšajo ekološki odtis vplivov na okolje. Kosovni odpadki predstavljajo velik izziv, predvsem zaradi njihovega nevarnega in divjega načina odlaganja. V upanju, da bo svoj delež pri preprečevanju takšnega početja prispeval tudi Center za ponovno uporabo, se je župan zahvalil Javnemu podjetju Okolje Piran, vsem zaposlenim in direktorju, ki so pomagali pri njegovi vzpostavitvi.

Vir in foto: Občina Piran

Deli novico:
Oznake: