Vnesite za iskanje

Od danes vstop v prostore MOK le ob izpolnjevanju pogoja PCT

Z današnjim dnem, 15. septembrom, v veljavo stopajo strožji ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Po novem je pogoj PCT z redkimi izjemami obvezen za vse zaposlene in uporabnike različnih storitev – izpolnjevati ga morajo tudi obiskovalci občinske uprave Mestne občine Koper in Medobčinske uprave Istre.

 

V občinski upravi Mestne občine Koper in Medobčinski upravi Istre morajo pogoje poleg zaposlenih po novem izpolnjevati tudi obiskovalci in uporabniki storitev.

 

Ti morajo za vstop v prostore predložiti enega od naslednjih dokazil:

–           negativni test PCR, ki ni starejši od 72 ur oziroma HAG test, ki ni starejši od 48 ur,

–           dokazilo o cepljenju zoper covid-19 z dvema odmerkoma (oziroma enim v primeru cepljenja s cepivom Janssen),

–           dokazilo o prebolevnosti oziroma pozitivnem testu PCR, ki ni starejše od 180 dni.

 

Izpolnjevanje pogoja PCT preverjajo na dveh lokacijah, na vhodu v prostore na Verdijevi ulici 10 (MOK) in prostore na Cankarjevi ulici 1 v Kopru (Medobčinska uprava Istre).

 

Z današnjim dnem je znova obvezna tudi uporaba zaščitne maske, in sicer pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih prostorih in osebnih avtomobilih, na odprtih javnih krajih pa le, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 1,5 metra.

 

Maska ni potrebna, če gre za člane istega gospodinjstva in je zagotovljena medosebna razdalja najmanj 1,5 metra do drugih oseb, v osebnem vozilu, če je v vozilu ena oseba ali več članov istega gospodinjstva, in na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, kjer se upošteva pogoj PCT.

Deli novico:
Oznake: