Vnesite za iskanje

ŠOLA V NARAVI

 

Četrtošolci OŠ Šmarje pri Kopru so bili v zadnjem tednu maja v šoli v naravi na Debelem rtiču, kjer so uspešno opravili plavalni tečaj. 

»Nameščeni so bili v Mladinskem domu Martinček, kjer jih je najbolj pritegnil večnamenski prostor, v katerem so preživljali večere. Otroci so se razveselili namiznega nogometa in tenisa, ki sta del Mladinskega doma. Čisto blizu pa je bilo tudi nogometno igrišče, ki so ga naši nogometaši zasedli v soboto popoldan«, je povedala Nataša Bodlaj (učiteljica v OŠ Šmarje pri Kopru).

Za lačne želodčke so skrbeli prijazni kuharji v jedilnici Natura, ki so zagotovili zdrave in uravnotežene obroke. Poleg plavanja v bazenu so si učenci v nedeljo privoščili tudi kopanje v morju.

»V letovišču so nam ponudili tri dodatne dejavnosti. Dečke je pritegnilo raziskovanje morske obale. V tej dejavnosti so učenci iskali morske organizme, jih opazovali in jih poimenovali s pomočjo določevalnih ključev. Za vse je bila zanimiva dejavnost Lov na zaklad, orientacijski tek s petimi postajami, na katerih so morali učenci reševati različne naloge. Na peti postaji so morali poiskati skrinjico, ki je skrivala zaklad – bonbone. Najboljša skupina je dobila privlačne nagrade«, je še pojasnila učiteljica Nataša.

Tudi veterinar, Peter Marišić, je učence očaral s svojo projekcijo o živalih iz naše okolice. Vrhunec njegovega predavanja je bil ogled urbanega ribnika z akvaponiko, kjer so učenci lahko videli zlate ribice in želve rumenovratke.

Učitelji so učence odpeljali na pohod pod klifom in jih presenetili z izletom z ladjico, ki jih je popeljala do Kopra in nazaj. Organizirali so tudi zabavne večere: kviz Lepo je biti četrtošolec; tekmovanje Šmarje ima talent in disco večer z izborom Miss in Mistra pižame. Šola v naravi je prehitro minila in četrtošolci so soglasno dejali, da bi na Debelem rtiču z veseljem ostali še vsaj en teden.

Deli novico:
Oznake: