Vnesite za iskanje

Pestro julijsko dogajanje v Kopru se nadaljuje

Sončne in vroče dni lahko tudi ta teden v destinaciji Koper izkoristite za uživanje v glasbenih norostih ter kulturnih prireditvah. Preverite, kam vas lahko tokrat pot zanese.

 

V mesto se vrača Primorski poletni festival Mladi, ki je na Verdijevi ulici svoja vrata uradno odprl včeraj zvečer. Občinstvu sta se ob tej priložnosti predstavila glasbenika Freedom Fighters, večerni utrip v mestu pa sta z ženstvenim plesom in gorečimi rekviziti popestrili plesalki Lučka Joksić in Anja Herc.

 

Tudi zadnja julijska sreda bo v znamenju festivala Poletje z biseri, ki bo na Kapodistriasovem trgu v Kopru ob 21. uri postregla s koncertom Prismojenih profesorjev bluesa in domače glasbene blues zasedbe Paul Grem. Vstopnico si lahko pravočasno zagotovite na spletni povezavi https://www.eventim.si/si/izvajalec/poletje-z-biseri-1867/profile.html.

 

Med večjimi prireditvami, ki se nam obetajo v tem tednu, velja izpostaviti drugo edicijo kulinaričnega festivala Altroke Istra Gourmet, v okviru katerega bo v Marezigah v četrtek, 29. julija, od 17. ure dalje mogoče okušati najrazličnejše dobrote domače istrske kuhinje.

 

V četrtek vabljeni še k ogledu uprizoritve drame Gorana Vojinovića Jugoslavija, moja dežela, ki se s spomini glavnega junaka romana vrača v čas nekdanje skupne države. Predstava bo na ogled ob 21.30 na Martinčevem trgu, Verdijevo ulico pa bodo ob 22. uri zatresli Drill in Komora kolektiv.

 

Četrtkov večer bo poleg tega v znamenju otroške predstave Živali na obisku, ki poteka v okviru dogodka Otroški poletni gledališki vrtiljak, tokrat pa obljublja prav posebno gledališko doživetje za vse starosti in vse priložnosti. Ob 19. uri se bodo najmlajši na Čevljarski ulici srečali z živalmi in jih pobližje spoznali.

 

Pestro bo tudi konec tedna. V petek, 30. julija, bodo ob 23. uri na Verdijevi ulici nastopili člani glasbene skupine Dej še’n litro, dan kasneje pa še Samodajefešta ft. MC Flasher – DJ Alessio in DJ Boltzman.

 

Sobotno dopoldne bo tudi tokrat v znamenju sejma starin ob nekdanji Upravi za pomorstvo na Ukmarjevem trgu, v večernih urah pa vabljeni na solo plesni performans Indultado mojstrice Lie Ujčič.

Deli novico:
Oznake: