Vnesite za iskanje

Morigenos – slovensko društvo za morske sesalce je neodvisna in neprofitna strokovna nevladna organizacija, ki združuje znanstveno raziskovanje, monitoring, izobraževanje, ozaveščanje javnosti, razvoj kadrov in upravljanje z naravnimi viri, za učinkovito varstvo morskega okolja in biotske raznovrstnosti.

 

Društvo je bilo ustanovljeno leta 2001 in izvaja več projektov na področju znanstvenega raziskovanja, izobraževanja, ozaveščanja javnosti ter varstva morskega okolja.

 

Glavna in osrednja dejavnost društva je Slovenski projekt za delfine, dolgoročni program raziskovanja, monitoringa in varstva delfinov vrste velika pliskavka (Tursiops truncatus) v slovenskem morju in okoliških vodah severnega Jadrana. To je prva dolgoročna in sistematična raziskava delfinov v Sloveniji.

 

POSVOJITE DELFINA IZ SLOVENSKEGA MORJA!

 

Posvojite delfina iz slovenskega morja in podprite varstvo delfinov in njihovega okolja v severnem Jadranu.

 

»S posvojitvijo delfina nam boste pomagali pri raziskovanju morskih sesalcev v Sloveniji in severnem Jadranu. Prav tako želimo s to akcijo z vami deliti naše veselje, znanje in izkušnje iz sveta teh neverjetnih živali ter opozoriti na pomembnost varstva morskega okolja«, pojasnjujejo v društvu.

Posvojitev je simbolična; za delfina, ki ga boste posvojili, vam ne bo treba kakor koli skrbeti, saj bo še naprej svobodno plaval v našem morju.

 

Posvojite lahko enega ali več od 10 delfinov, ki se na tem območju zadržujejo najpogosteje in se nam zaradi svojega vedenja zdijo najzanimivejši. Danes z območja slovenskih in okoliških voda poznajo nekaj čez 150 različnih delfinov, približno polovico pa jih videvajo redno.

 

Z donacijo, ki jo boste prispevali za enoletno posvojitev delfina, boste finančno podprli njihovo delo in s tem pripomogli k ohranjanju našega morja in njegove biotske raznovrstnosti.

 

Kot potrdilo o posvojitvi delfina vsak posvojitelj prejme certifikat o posvojitvi z njegovim in delfinovim imenom in življenjepis izbranega delfina z njegovimi najboljšimi fotografijami. Posvojitelj pa prejme tudi darilo: majico in razglednico društva Morigenos.

Vir in foto: Društvo Morigenos

Deli novico:
Oznake: