Vnesite za iskanje

PPF Mladi je tu: eksplozija kulture v centru mesta

S simbolično predajo ključa Verdijeve ulice v Kopru se je v torek zvečer začel PPF Mladi. Do sobote, 31. julija, se bodo v koprskem mestnem jedru zvrstili številni nastopi lokalnih umetnikov. Nastopili bodo Pantaloons, Drill & Komora kolektiv, Dej še’n litro, za konec pa še stari znanci slovenske elektronske scene SDJF ft. MC Flasher. Uvodni večer je pripadel domačim reggae veteranom Freedom Fighters, ki so na Verdijevo dostavili svoj soundsystem.

Župan Mestne Občine Koper ključa ni izpustil tako zlahka. »Mladi ste uporniki in vaša naloga je, da mi ga izpulite iz rok in dogajanje v mestnem jedru prikrojite vašim željam in pričakovanjem,« je mlade nagovoril Aleš Bržan.

 

Mlada igralec Mak Tepšić in režiser Ivan Loboda, ki s koprskim gledališčem kljub starosti sodelujeta že nekaj časa, se nista pustila prositi in sta takoj pokazala, da se je za kulturo vredno boriti. S tem dejanjem so mladi nase prevzeli odgovornost za kulturno dogajanje v eni izmed najbolj slikovitih koprskih ulic. »Veliko ljudi nas sprašuje, zakaj se ne upremo zaradi pogoja PCT in odpovemo dogodek. V Gledališču Koper smo se odločili, da se bomo upirali tako, da bomo vsem oviram navkljub dostavljali kulturne vsebine uporabnikom. Mislimo namreč tudi na tiste, ki si želijo kulturnih dogodkov in umetnosti ter so zato pripravljeni potrpeti oz. narediti nekaj več, kot je bilo treba včasih,« je ob odprtju festivala PPF Mladi dodal njegov koordinator Matej Sukič.

PPF Mladi se je začel s filmskim večerom, na katerem so se predstavili mladi filmarji iz zagrebške akademije ter nastopom para Freedom Fighters, ki je dodobra zamajal temelje bližnjih stavb. Včeraj zvečer so nastopili Pantaloons, v veliki dvorani koprskega gledališča pa je bila predstava z ljubljanske akademije Stevardesa v režiji Maruše Širc in Jureta Srdinška.

 

Danes so na vrsti hip hop ritmi, ki jih bo pričaral izolski reper Drill skupaj s Komora kolektivom. Konec tedna je rezerviran za Gučo na Verdijevi, ko bodo v sklopu premiere predstave Jugoslavija, moja dežela nastopili Dej še’n litro (petek).

Zadnji dan festivala bo pripadel elektronski glasbi. Nastopila bosta DJ Boltzmann in DJ Alessio, ki jima bo družbo delal stari znanec Ambasade Gavioli MC Flasher. Vrhunec večera bo nastop plesalke Lie Ujčič, ki v Gledališče Koper prihaja s svojo predstavo Indultado. Vsi dogodki v sklopu PPF Mladi so brezplačni in so organizirani ob podpori Študentske organizacije Univerze na Primorskem.

Foto: Dean Grgurica, Studio D’Or

Deli novico:
Oznake: