Vnesite za iskanje

Pričela se je dobrodelna akcija Hladilnik toplega srca

Radio Capris je 1.decembra pričel z dobrodelno akcijo Hladilnik toplega srca, ki je letos še šesta zapored. Akciji so se letos pridružili v petih društvih prijateljev mladine.

 

Dobrodelna akcija, s katero so do sedaj pomagali že preko 1.000 družinam po celotni regiji (samo lani rekordnim 360 družinam in približno 1.000 otrokom), bo trajala vse do 31. decembra. Organizirajo jo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in društvi prijateljev mladine Koper, Izola, Piran, Sežana in Ilirska Bistrica. »Brez dvoma gre za najpomembnejšo dobrodelno akcijo doslej, saj so stiske družin letos še občutno večje. Kot vsa leta doslej, v Hladilnik toplega srca sprejemamo nepokvarljiva živila, ki bodo predvsem otrokom iz najbolj ogroženih družin vsaj nekoliko polepšala ta praznični čas, njihovim družinam pa olajšala življenje. Gre za: sladke dobrote (čokolade, panetoni, piškoti, namazi, marmelade …), nepokvarljive izdelke (testenine, riž, moka, olje, sladkor, paštete, čaj, kava …), izdelke za osebno nego (šamponi, geli za tuširanje, milo, zobne ščetke, pralni praški) in čistila«, so povedali na radiu Capris.

 

Poslušalke in poslušalci lahko dobrine prinašajo v Caprisov čarobni studio, ki se letos nahaja v neposredni bližini drsališča v Kopru, pri kapitaniji, odlagajo pa jih lahko tudi v trgovinah Eurospin (Koper, Izola, Lucija, Sežana, Kozina in Ilirska Bistrica). Tudi letos je omogočeno doniranje preko sms sporočila z uporabo ključne besede OBALA5, poslane na 1919 (pri tem se donira 5 evrov). Novost pa je doniranje poljubnega zneska s pomočjo skeniranja QR kode. Slednja je na voljo na radijski spletni strani in ob vhodu v Caprisov terenski studio.

KOMU IN ZAKAJ POMAGAJO?

 

»Pomagamo otrokom in njihovim družinam, ki živijo v hudem pomanjkanju in prihajajo iz občin Koper, Ankaran, Izola, Piran, Sežana, Hrpelje-Kozina, Divača, Komen in Ilirska Bistrica. Ker smo prepričani, da si zaslužijo prav vsi preživeti mirne, tople in brezskrbne praznike, je skupna pomoč zelo dragocena še posebej letos, ko se lokalna društva prijateljev mladine pri svojem delu soočajo z vse težjimi primeri. Zbrane dobrine bodo v obliki prekrasnih prazničnih paketov k družinam prihajale skozi ves mesec«, pojasnijo na Caprisu. Denarna sredstva bodo pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije namenili socialno najbolj ogroženim družinam iz Obalno-kraške regije in jim neposredno plačali nujne stroške (plačilo računov za vodo, električno energijo, ogrevanje, nakup oblačil za otroke, hrane …). Radio Capris in ZPMS bosta ob koncu akcije, kot vsako leto doslej, objavila višino zbranih sredstev in prazničnih dobrot ter ostalih potrebščin.

 

Dobrodelno akcijo z donatorskimi sredstvi že vrsto let podpirajo nekatera srčna podjetja iz Obalno-kraške regije in upamo, da bo tako tudi letos. »Tudi letos računamo na pomoč dobrih ljudi in upamo, da se bomo v tem posebnem času spet povezali v eno. Lani smo bili neizmerno veseli in ponosni na občanke, občane, podjetja in različne organizacije, ki so se organizirali v samostojnih akcijah in zbrano neumorno prinašali k nam. Dobesedno odprtih ust pa smo ostali, ko so nas, kljub težkim razmeram, obiskali zaposleni iz covid oddelka Splošne bolnišnice Izola in prispevali zbrane dobrine za otroke iz družin v stiski,« priznava odgovorni urednik Mitja Čehovin.

 

Foto: Jaka Ivančič

Deli novico:
Oznake: