Vnesite za iskanje

Prireditev Moč za pomoč kot uvertura v poletno dogajanje in obenem zahvala

Destinacija Koper bo v poletje vstopila s komičnimi in glasbenimi večeri na štirih čudovitih lokacijah starega mestnega jedra. Moč za pomoč je pomenljivo ime za prireditev, ki jo občina poklanja najzaslužnejšim v času epidemije koronavirusa, pa tudi širši javnosti. 

 

Čeprav smo k dobri epidemiološki sliki in posledično h koncu epidemije v naši državi prispevali vsi, se v Mestni občini Koper zavedajo, da je bilo v času epidemije in najstrožjih ukrepov najtežje breme na plečih vseh tistih, ki so stali v prvih vrstah in delali z okuženimi oziroma potencialno okuženimi.

 

Zato so se odločili, da bodo tistim najzaslužnejšim iz zdravstvenih ustanov, civilne zaščite, trgovskih družb in nenazadnje tudi prostovoljcem, ki so bili najbolj delavni in izpostavljeni nevarnosti, v znak zahvale in spoštovanja 18. in 20. junija poklonili glasbeni in komični večer s pomenljivim naslovom Moč za pomoč. V petek, 19. in v nedeljo, 21. junija, pa se bo enakih večerov lahko udeležilo tudi preostalo občinstvo.

Zaradi trenutno še veljavnih omejitev bodo štiridnevno prireditev izvedli na štirih različnih lokacijah starega mestnega jedra – v Lapidariju Pokrajinskega Muzeja Koper (v primeru slabega vremena v dvorani Piano Nobile Pokrajinskega muzeja Koper), na Kapodistriasovem trgu pred Pokrajinskim arhivom Koper (v primeru slabega vremena v Gledališču Koper), na Martinčevemu trgu (v primeru slabega vremena v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega) in na letnem vrtu Skupnosti Italijanov Koper – Circolo (v primeru slabega vremena v dvorani Alma Mater Europaea).

qrf

V četrtek, 18. in v nedeljo, 21. junija, bo občinstvo zabavalo osem komikov. Uroš Kuzman, Gašper Bergant, Marko Žerjal in Žan Papič ter David Gorišek, Tjaš Esih, Dejan Ikovič – Bushi in Mark Đemastagič, v petek, 19. in soboto, 20. junija, pa si bodo odre na omenjenih lokacijah izmenjevali odlični glasbeniki, kot so Rudi Bučar, Marina Martensson, Hamo in Ditka ter Julija Jogan, Luigi, Blaž Gantar in Steffy.

Četrtkov in sobotni večer bo občina namenila in poklonila najbolj dejavnim v občini v času epidemije, na petkovem in nedeljskem večeru pa bo lahko prisostvovalo širše občinstvo, ki si bo vstopnice od torka, 9. junija, lahko zagotovilo v koprskem TIC-u v Pretorski palači. Za glasbeni večer, ki bo v petek, 19. junija, bo treba odšteti 15 evrov, za nedeljski komični večer (21.6.) pa 10 evrov.

Sicer bo prireditev uvertura v brezskrbno in doživetij polno poletje, ki bo kljub omejitvam v destinaciji Koper zaznamovano z razgibanim dogajanjem.

Deli novico:
Oznake: