Vnesite za iskanje

Prva biološko-psihološka študentska konferenca nadvse uspešna

Na UP Famnit je potekala prva izvedba Biološko-psihološke študentske konference. Z izvedbo so bili zadovoljni tako udeleženci kot tudi organizatorji, za katere je dogodek predstavljal prvo tovrstno izkušnjo.

 

Na konferenco je bilo prijavljenih 36 udeležencev iz Slovenije, Hrvaške in Španije, ki so svoja dela predstavljali v slovenščini in angleščini. Velika večina, kar 29, se jih je konference udeležilo v živo, v prostorih UP Famnit. Prijavljeni so predstavljali prispevke s področja biologije in psihologije, nekateri pa so ti dve področji celo povezali med seboj.

 

Za popestritev in dvig kakovosti vsebin so organizatorji k sodelovanju povabili še štiri gostujoče predavatelje (dr. Bojan Lazar, dr. Elena Bužan, dr. Thomas Brudermann in dr. Erik Swyngedouw), ki so se konferenci z veseljem pridružili in ji dali pridih pravega znanstvenega dogodka.

Pri organizaciji je sodelovalo približno 20 študentov, članov Društva varstvenih biologov – BIODIVA ter Društva študentov biopsihologije, na pomoč pa so jim priskočili tudi profesorji in asistenti UP Famnit, ki so sodelovali v strokovni komisiji in tako poskrbeli, da je bila konferenca organizirana res strokovno. Komisija je pohvalila prispevke, saj so to bila vsi avtorska dela udeležencev in pripravljeni zelo kvalitetno, prav tako pa tudi ni manjkalo raznovrstnosti izbranih tem.

Zaradi zelo dolgo nenapovedljive situacije, so se organizatorji že vnaprej odločili, da bodo omogočili hibridno izvedbo, torej tako prisotnost v živo, kot tudi prisotnost online. Poleg tega je bilo na dogodku poskrbljeno tudi za prenos v živo. Posnetki bodo naknadno na voljo na YouTube kanalu konference kot posamezna predavanja.

‎Taja Pajmon Rak, ena izmed dveh predsednic konference nam je povedala, da “je bila organizacija v zadnjih dneh in tednih pred dogodkom res naporna, a nam je rezultat tako uspešne konference in tako navdušenih udeležencev poplačal vsako neprespano noč. Resnično smo veseli, da je bila konferenca tako uspešna, predvsem zaradi dejstva, da je to naša prva konferenca, dodatno pa še Covid-19 časa v katerem smo se odločili organizirati tak dogodek. Večina prisotnih nam je namreč rekla, da niso pričakovali tako obsežne organizacije, mi pa si nismo znali predstavljati, da bi se lotili česa manj kot to. Želeli smo pač organizirati “pravo konferenco”. Vesela sem, da smo proti koncu v ekipo dobili tako veliko aktivnih in predvsem mlajših študentov, ki so poprijeli za delo, čeprav o organizaciji konferenc niso vedeli še ničesar. Tako v glavni organizacijski ekipi polagamo visoke upe na mlajše, nadobudne študente, ki bodo (seveda ob naši pomoči) organizacijo naše konference nadaljevali še dolga leta zatem, ko nas ne bo več tu. Želja je seveda ta, da bi naša konferenca postala stalnica in bi študenti iz cele Slovenije ter tujine prihajali k nam vsako leto.”

 

Organizatorji so hvaležni Študentskemu svetu UP Famnit, Študentskemu svetu UP ter Mestni občini Koper za finančno podporo projekta. Zahvala pa gre tudi UP Famnit, saj brez prostorov in vse tehnične opreme, ki so jim bili na voljo, dogodek na takem nivoju ne bi bil možen.

Deli novico:
Oznake: