Vnesite za iskanje

Prva I FEEL SLOVENIA Virtualna kolesarska dirka po Sloveniji

Prva I FEEL SLOVENIA Virtualna kolesarska dirka po Sloveniji

 

V obdobju med 27. februarjem in 27. marcem 2021 bo na aplikaciji Rouvy, ki je ena od vodilnih ponudnikov storitev za virtualno sobno kolesarjenje, potekala prva I FEEL SLOVENIA Virtualna kolesarska dirka po Sloveniji, namenjena rekreativnim kolesarjem.

 

V aplikacijo Rouvy bodo naložene etape kolesarskih tras po Sloveniji, vsem, skoraj pol milijona registriranim uporabnikom aplikacije pa bo posredovano povabilo, da jih prevozijo. K sodelovanju želijo privabiti tudi vse preostale ljubitelje kolesarjenja. Organizatorji si nadejajo, da bodo slovenske virtualne trase kolesarje navdušile tudi za obisk slovenskih destinacij in kolesarskih etap.

Za virtualno vožnjo je pripravljenih pet tras:

 

    27.2.2021: Bohinj – Bled – Pokljuka

    6.3.2021: Izola – Šmarje – Koper

    13.3.2021: Cerklje – Vrh pod Krvavcem

    20.3.2021: Črnomelj – Novo mesto

    27.3.2021: Kronometer Ljubljana

 

Štart vsake od etap bo pet zaporednih sobot ob 19. uri tudi z možnostjo spremljanja v živo na YouTube kanalu ROUVY z angleškim komentatorjem. Na vsaki trasi se bo rekreativnim kolesarjem pridružil tudi profesionalni kolesar, med drugim tudi Primož Roglič.

Slovenija ni po naključju kolesarska velesila, ki je leto 2020 končala z dvema najboljšim kolesarjema na svetu. Slovenija je tudi kolesarska destinacija, saj premore neskončno število kolesarskih poti, po katerih so se kalili tudi današnji slovenski kolesarski zvezdniki.

 

Virtualno kolesarjenje

 

Aplikacije za virtualno sobno kolesarjenje so s pomočjo posebnih trenažerjev, na katere postavijo kolo, v zadnjih dveh letih povzročile pravo revolucijo v tem športu. Zwift in Rouvy, kot vodilna ponudnika tovrstnih storitev, ob podpori aplikacije omogočata, da v domači dnevni sobi na pravem kolesu občutimo realno kolesarjenje na cestah s celega sveta. Hkrati na zaslonu pred seboj opazujemo okolico z občutkom dejanske vožnje s kolesom. GPS podatki, vezani na posamezno traso, se s pomočjo aplikacije prenesejo na trenažer ter tako zagotavljajo enake obremenitve, kot bi jih kolesar občutil na cesti. Obdobje pandemije je močno pospešilo povpraševanje po virtualnem kolesarjenju. Samo na največjih dveh uporabniških platformah, Zwift in Rouvy, je danes registriranih že preko milijon uporabnikov s celega sveta.

 

Vir in foto: STO

Deli novico:
Oznake: