Vnesite za iskanje

Radio Capris poslušalce razveseljuje na plažah!

Vsak poletni popoldan se ekipa najbolj poslušanega radia preseli v plažni studio, iz katerega oddaja program, obdaruje poslušalce in gosti različne domače glasbenike. Iz Ankarana se avgusta radijci selijo v Portorož.

Priljubljena Caprisova jutranjika Suzana Srdić in Nejc Špeh v plažnem studiu

 

Radio Capris tudi v poletnih mesecih ne počiva. Priljubljena radijska ekipa se namreč že od začetka poletja s poslušalci vsak dan druži na priljubljenih plažah. V juliju so svoj program oddajali iz Resorta Adria Ankaran, avgusta pa jih boste v živo slišali in videli na Centralni plaži Portorož.

 

»Za večino medijev je poletje tisti čas, ko se nekoliko ustavijo in naberejo moči za novo sezono. Pri nas je od nekdaj drugače. Poleti se za nas začne prava »sezona«, ko pravzaprav cel radijski studio selimo na teren,« pojasnjuje odgovorni urednik Mitja Čehovin. Kot dodaja, je načrtov za to poletje še veliko, a je s konkretnimi informacijami previden: »Želimo si izvesti še nekaj dogodkov, ker pa se stvari v povezavi z ukrepi za zajezitev bolezni Covid-19 tako hitro spreminjajo, je danes nemogoče napovedati, kaj bomo čez nekaj tednov lahko delali in česa ne. Projekti so zastavljeni in če bo le mogoče, jih bomo realizirali,« pravi Čehovin.

 

Odzivi na plažni studio so odlični. »Obiskujejo nas domačini, veseli so nas tudi številni gostje iz vse Slovenije. Letos smo se posebej potrudili s krasnimi in bogatimi darili, animacijami za otroke, glasbenimi nastopi, nenazadnje pa smo letos prvič na plažo postavili čisto pravi zastekljeni studio v poletni preobleki. Dosedanja praksa, ko smo oddajali na prostem, brez ustreznega zavetja, se je izkazala za neprimerno. Vsa leta do zdaj so nam vremenske nevšečnosti, predvsem kakšna hitra tramontana, poškodovale velik del opreme,« priznava urednik.

Voditelja Klara Beltram in Jan Veljak pred plažnim studiem

 

Si bo radijska ekipa med vsemi projekti sploh privoščila kaj dopusta? »Na Caprisu imamo res neumorno, delovno in zagnano ekipo, a seveda je potrebno na neki točki narediti »reset«. Po izteku oddajanja s plaž si bo nekaj dopusta vzel velik del radijske ekipe, čisto prava jesenska sezona pa se bo pri nas pričela oktobra,« zaključuje Čehovin. Plažni studio bo sicer oddajal vse do 13. avgusta.

Zasedba Gedore je le dva dni po uspešnem nastopu na Melodijah morja in sonca obiskala tudi Caprisov studio in v živo odigrala svoje uspešnice

 

Foto: Dean Grgurica, Studiodor, arhiv Radio Capris

Po uradnih podatkih Ninamedie je junija Radio Capris v ciljni skupini poslušalo že 54 % ljudi z Obale. »To so neverjetne številke, ki jih Capris ni imel nikoli v zgodovini. Podatki, ki smo jim priča v zadnjem letu, nam dajejo dodatni zagon pri snovanju novih projektov. Idej je veliko in brez dvoma se bomo trudili še naprej, tako z radijskim programom, kot s projekti na terenu! In če bodo razmere dopuščale, se v naslednjem letu vrača tudi veliki Caprisov koncert.«

Oglasno sporočilo.

Deli novico:
Oznake: